2017. január 15., vasárnap

KORRUPCIÓINFÓ: HATMILLIÁRDNYI GYANÚS KÖZBESZERZÉST HÚZOTT BE AZ UNIÓS PÉNZEKRE SZAKOSODOTT POLIP

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Vágó Gábor
2017.01.14.



Hadházy Ákos a jubileumi ötvenedik korrupcióinfón lerántja a leplet egy uniós pályázatokra szakosodott céghálózat gyanús összefonódásairól, amely összesen hatmillárd forintot nyert eddig. Nyílt közgyűlési jegyzőkönyv is tanúskodik a rendszer működéséről.

Az LMP társelnöke és parlamenti képviselője már ötvenedik alkalommal tartotta meg a korrupciós ügyekkel foglalkozó sajtótájékoztatóját. Ezen a héten egy EU-s forrásokkal foglalkozó céghálózat módszereit mutatta be. A módszer lényege, hogy több száz településen, sok száz egymástól nagyban különböző projekt esetében ugyanazt a néhány céget hívják meg a közbeszerzésre.

A cégek egymással való kapcsolata kimutatható Hadházy szerint: az egyik cég tulajdonosa a másik cég alkalmazottja, vagy a korábbi és jelenlegi tulajdonosok megegyeznek. Ami mindegyiknél közös, az a számlavezető bankfiók és a könyvelő címe.

Támadják kívülről-belülről

Hadházy Ákos is indul az LMP társelnöki pozíciójáért a párt hétvégén tartandó tisztújító kongresszusán. Az Átlátszó által megkérdezett LMP-s források szerint főként azzal támadják a párton belül Hadházyt, hogy nem elég elzárkózó a többi ellenzéki párttal szemben, például egy színpadra állt Juhász Péterrel a Népszabadság bezárása utáni tüntetésen.

Az erőviszonyokat ismerő forrásaink alapján a pártban egykor erős, most egyre inkább visszaszorulni látszó csoportok kritikája nehezen tudja megrengetni Hadházy vezető szerepét.

A szekszárdi politikus a kormányzati lejáratókampánynak is a célkeresztjébe került. Az ellenzéki szereplőket egyre gyakrabban megalapozatlanul támadó TV2 Tényekben két riportot is leadtak a korrupció ellen küzdő politikusról.

Az egyikben a szülei állítólagos földszerzését firtatják, a másikban a szomszédjával folytatott elszámolási vita miatt próbálták rossz fényben feltüntetni Hadházyt. A politikus a Facebook-on válaszolt a vádakra:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.