2017. január 23., hétfő

MA NEMZETI GYÁSZNAP VAN A MAGYAR DIÁKOK VERONAI BUSZTRAGÉDIÁJA MIATT

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: csú
2017.01.23.


A kormány szombati döntésének megfelelően nemzeti gyásznapot tartanak ma a péntek éjjel Verona közelében történt buszbaleset áldozatainak emlékére. Az Országház előtt reggel Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással felvonták, majd félárbocra eresztették.

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, több mint húszan megsérültek. A buszon nagyrészt a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Miként szombaton már közölük, Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a kormány a buszbalesetben elhunytak emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította. (A tragédiával kapcsolatos legfrissebb információk ITT OLVASHATÓK).

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a nemzeti gyásznapon

Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással az Országház előtt fel kell vonni, majd félárbocra kell ereszteni. A meghatározott középületeken gyászlobogót kell kifüggeszteni, illetőleg Magyarország lobogóját és az európai lobogót félárbocra kell ereszteni.

Az iskolákban tanóra vagy külön rendezvény keretében méltó módon megemlékezést kell tartani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.