2017. január 26., csütörtök

MAGYARORSZÁG A POSTALÁDÁKBAN ERŐSÖDIK

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Föld S. Péter
2017.01.25.



Mostantól már én is tudom, hogy Magyarország erősödik. Onnan tudom, hogy bedobták a postaládánkba.

Vannak ismerőseim, akik már napok óta tudják, irigyeltem is őket emiatt. Szerencsére, nem éltek vissza a megszerzett tudással, ha megkérdeztem volna őket, hogy mondjatok már valamit erről az erősödésről, bizonyára válaszolnak.

Nem rajtuk múlott, hogy nem kérdeztem tőlük semmit.

Mostantól tehát nálam is itt van a különbejáratú bizonyosság. Kis kék brosúra, fehér betűkkel.

Hajrá MTK!

Jó, hogy jött ez a kis füzet, már kezdtem elbizonytalanodni. Nem mintha nem tudtam volna, hogy mi van, nézek én híradót. A híradóban erősödés van, amerre a szem ellát.

Az én szemem leginkább Mészáros Lőrincig lát el. Garancsi Istvánig, Vajna Tímea férjéig, Orbán Viktor vejéig. Majdnem fejét írtam, pedig Orbán fejéig nem látok el. Az a fej nem arra lett kitalálva, hogy én és a hozzám hasonlók ellássanak addig.

Egyébként sejtettem én, hogy erősödünk. Így többes számban. Mert ami nekik jó, az nekem sem lehet rossz. Én tudok örülni a mások sikerének, jobban, mint a sajátomnak. Ha Mészáros Lőrinc vesz egy újságot, nekem az olyan, mintha én kettőt vettem volna. Úgyhogy nekem most két Népszabadságom van.

Így vagyok a tévével, a jachttal is. Annyi van már nekem ezekből, hogy több nem is kell.

Mondhatnám erre, hogy Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Vajna Tímea férje, a Nemzet Veje és a többi urak egytől egyig az én strómanjaim. Az én pénzemből, nekem vásárolnak. Csak hogy ez utóbbi nem igaz. Egyik zsebemből kiveszik a pénzt, és nem teszik bele a másikba. Úgyhogy csak félig a strómanjaim.

A kiadvány, amelyből megtudtam, hogy Magyarország erősödik, a hátsó borítón meg is szólít engem. Megtiszteltetés ez, gyorsan körül is néztem: valóban hozzám szóltak? Hátha csak tévedés az egész, és később felelősségre vonnak, amiért megtévesztettem a kormányt.

De, nem csalás, nem ámítás: kormányunk velem szeretne kapcsolatban maradni.
Nem tudom, mi haszna van neki ebből, mert nem vagyok nagyvállalkozó, aki visszapergetne az elnyert tenderekből, sem kigyúrt kopasz, hogy megakadályozzak egy népszavazási kezdeményezést.

Mindegy, ő tudja, miért akar velem kapcsolatban maradni. Talán tetszem neki. Mondták már, hogy szép vagyok. Meg azt is, hogy nagyon okos. Néha azzal áltatom magam, hogy írni is tudok valamennyire. Mondjuk a kormány az ilyenre nem nagyon vevő, ő azokat szereti, akik bólogatni tudnak. Lelkesedni, hinni.

Ezekben nem vagyok jó, de az, aki a kormány részéről kapcsolatban kíván velem maradni, ezt bizonyára nem tudja. Honnan is tudhatná, hiszen nem is ismer engem. Ezért is szeretné megtudni a nevemet és a lakcímemet. A telefonszámomat, ha vezetékesem van, azt is. Meg az e-mail címemet és hogy hány éves vagyok.

A bankkártyám PIN-kódját nem kérdezi. (Lehet, hogy tudja?)

Mindegy, szemben sok honfitársammal, én nem dobom ki ezt a brosúrát, hanem elteszem valami nagyon jó helyre. Számomra ugyanis ez a könyvecske helyettesíti a családi ezüstöt: ha levert vagyok, fáj a fejem, vagy csak attól van rosszkedvem, hogy látom, mi van körülöttem, előveszem a kormánytól kapott brosúrát, s máris kész a varázslat. Még háromig sem számolok, már meg is szeretem Orbán Viktort, és erősödőnek látom Magyarországot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.