2017. január 19., csütörtök

MEGSZŰNIK A LEGÁLIS PÉNZMOSÓ ESZKÖZ, 156 MILLIÁRD FORINTOT FOLYATTAK ÁT RAJTA

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2017.01.19.


Továbbra sem áll meg a vizes vb-hez kapcsolódó költekezés; megszűnik a stabilitási megtakarítási számla; milliárdokat bukott az állam egy épület árverésén.
Ezekről ne maradj le!
Újabb 2,1 milliárd forint a vizes vb-re (Átlátszó)
156 milliárd forintot mostak tisztára a stabilitás számlával (Világgazdaság)
Milliárdokat bukott az állam egy belvárosi épület árverésén (Index)
Ha van 3 perced:
Újabb 2,1 milliárd forint a vizes vb-reEgy január 18-án megjelent közbeszerzési hirdetmény szerint a Margit híd és a Dráva utca közötti rakparti sétány rendezésére (azaz részben térkövezésre) megy majd el a pénz. A Fővárosi Önkormányzat előzetesen 1,96 milliárdra becsülte a munkálatok költségét.  (ÁtlátszóIndex)
156 milliárd forintot mostak tisztára a stabilitási számlával2014-ben nyílt meg a lehetőség, hogy a külföldön parkoltatott illegális pénzeket némi adóteher utólagos befizetésével névtelenül és büntetés nélkül haza lehetett hozni. Ez volt a stabilitási megtakarítási számla, amelyet valamennyivel több mint kétezren vettek igénybe Magyarországon. Ez a gyakorlatilag legális pénzmosó eszköz a mai nappal szűnt meg. (Világgazdaság)
Milliárdokat bukott az állam egy belvárosi épület árverésénBecslések szerint 6-8 milliárd lehet a piaci ára annak a Zrínyi utcai épületnek, amelyet 3,8 milliárd forintért árverezett el az állam. A szűkre szabott határidők, egy határozatlan időre szóló bérbeadási kötelezettség és a stróman gyanús győztes ajánlattevő csak még gyanúsabbá teszi az ügyet. (Index444)
Gyógyszálló a város szélén – 820 millió forint uniós támogatás ment el a projektre2016-ban kellett volna befejezni azt a félkészen hagyott gyógyszállót, amely a kormány online adatbázisa szerint elkészült. A befejezésre jó ideig várni kell, mivel a tulajdonosnak az épület őrzésére sincs pénze. Amennyiben nem készül el a projekt, a magyar adófizetőknek kell visszafizetniük az EU-nak a támogatás összegét. (444)
Idézést kapott a NAV-botrányt kirobbantó Horváth AndrásHorváth ellen még három évvel ezelőtt indult nyomozás a NAV feljelentése nyomán, mert a hivatal szerint jogosulatlanul kért le adatokat az adóhatóság rendszeréből. Horváth András nevetségesnek tartja a vádat és a mostani időzítést is gyanúsnak tartja. (HVG)
Ha van még két perced:
Orbán Viktor oligarchiát hozott létre Magyarországon a Spiegel helyszíni riportja szerint. (444)
Már a gazdasági mutatókat is unortodox módszerrel alakítgatja Matolcsy György jegybankja. (Index)
Kirúgással fenyegette meg az olimpiaellenes kezdeményezést lájkoló dolgozóit az Antall József Tudásközpont vezetője. (444)
Az állami média hírműsorai nem felelnek meg az elfogulatlan tájékoztatás feltételeinek. (Mérték)
A polgármester háza prioritást élvez a hóeltakarításban Miskolcon, de ennek is megvan a hivatalos magyarázata. (Index)
Nyilvános lesz az úszószövetség átvilágítása az új elnök ígérete szerint. (444)
35 nagyvállalat  összesen 24,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott költségvetési forrásból. A program 2015-ben 3 milliárd forintról indult. (Portfolio)
A BKK miatt fűtetlen helyre került a vezérlés, ez okozza a hibát a Széll Kálmán téri (szerdán kikapcsolt) óra gyártója szerint. (Index444)
Ha óriásplakátokon nem volt elég, most prospektusként is megérkezett a legújabb kormányzati pr-kampány. (Vastagbőr)
13 millió oldalnyi archív CIA-dokumentum került fel az internetre egy infószabadságért küzdő civil szervezetnek köszönhetően. (BBC)
Hosszú évekig manipulálták a bankközi kamatmutatót, amivel bankárok vagyonokat kerestek, viszont sok-sok millióan ráfizettek. (Guardian)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.