2017. január 13., péntek

MIT TEGYEN EGY MAGYAR, HA CIVIL?

AMERIKAI  NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.01.12.


Ha a magyar civil, és némethszilárdi értelemben vett álcivil, akkor az azt jelenti, hogy nem politizál, nem vonul Orbán parancsára az utcára megfélemlíteni honfitársait, hanem embertársait segíti. Ebben az esetben viszont a rendszer útjában áll, a létezése tagadja a NER-t. Ő az, akit el kell, s ha kell, el is fognak takarítani.

Lázár János, Orbán rendszertkozmetikázó bűntársa, a korszakos zseni Németh Szilárdnak csak a szavait enyhíti, de nem a lényegét tagadja. Majd elmagyarázzák neki, hogy azt kell csinálni, amit mond, csak nem úgy kell mondani. Nem azért mondta neki valamelyik fideszes fejes, talán mag a nagyvezér, hogy "ezeket el kell takarítani", hogy aztán ő ezt így adja tovább. A "civil szféra szabályozásra szorul", ez a megfelelő kifejezés. Ami felszámolást jelent. Mert hogy is képzeli bárki, hogy anélkül létezhet, hogy arra a vezér adott volna parancsot vagy engedélyt?

Az igazán fontos nem is az, hogy ezek mit mondanak, és hogyan csomagolják be a diktatúrájukat, hanem az, hogyan kell erre reagálni. Semmiképpen nem úgy, mint az összes civil magyar, akik gondosan ügyelnek arra, hogy ne szerveződjenek semmiféle gyanús csoportosulásba, s főleg ne segítsenek senkinek. Megvan nekik a maguk baja. Ettől ők még civilek, csak nem civil szervezetek.

Ezért úgy gombolyítjuk tovább a kérdést, hogy az a civil, aki nemcsak civil, hanem civil szervezet, s mivel rendes emberekből álló civil szervezet, ezért saját kormánya nem támogatja a tevékenységét, viszont a tevékenysége annyira hasznos, hogy mások támogatásra méltónak találják, az vajon hogyan reagáljon Németh Szilárd szívből jövő szavaira, amely pontosan kifejezi a NER lényegét és züllött természetét?

Semmiképpen ne úgy, ahogy azok a civilek, akik meghúzzák magukat, és próbálják kitalálni a zsarnok gondolatait, még meg is előzik azt. Magatartásukkal majdhogynem előidézik, ami még meg sem történt. Nagyon vigyáznak arra, hogy semmi bántódásuk ne legyen, veszteség ne érje őket, ezért inkább a zsarnok terveinek élére állnak, csak ne kelljen konfrontálódni vele. S hogy lelkifurdalásukat enyhítsék, azonosulnak is azzal. Ezek azok, akik magukra rántják a diktatúrát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.