2017. január 9., hétfő

OLVASÓI NYÍLT LEVÉL ORBÁN VIKTORNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG 
- VENDÉG
Szerző: Molnár János
2017.01.09.



Nézd, Viktor!

Tele van a hócipője veled azoknak – és mi vagyunk többen -, akik nem a haverjaid! Pedig mi emeltünk fel téged, mert annak idején fűt-fát sikerült elhitetned velünk, aztán oda jutottunk, hogy ma már köntörfalazás nélkül szarsz bele a képünkbe, valahányszor a parlamentben azt a cinikus pofádat kinyitod. Keményvonalasan a tudtunkra adod, hogy igenis király vagy, és azt csinálsz (velünk is), amit csak akarsz. Mert nyilván azt gondolod, a végtelenségig szólhatsz hozzánk és söpörheted le magadról a kényes kérdéseket úgy, mintha fogyatékos óvodásokkal lenne dolgod. Egyszerre szánalmas és megalázó is, amilyen hülyének nézel minket! Még hogy Európa legdinamikusabban fejlődő országa vagyunk… Ez már agyrém! A parlamentben pedig, amikor vérlázító módon beszólsz az érdemi kérdéseket felvető képviselőknek, valójában hozzánk intézed az arrogancia szintjén lekezelő, és rendre semmitmondó válaszaidat! Szemmel jól láthatóan szórakoztatva az idétlenül vigyorgó fideszes képviselőtársaidat, azt a gyülevész társaságot, mint egy parlamenti bohóc!

Ennél azért több komolyságot vártunk volna el tőled, ellenzékből is, Viktor!

Talán azt gondolod, nekünk is annyira tetszik, hogy ezt akarjuk látni-hallani? Csöppet sem zavar, hogy az egész ország szeme láttára viselkedtek ilyen szemérmetlenül?

Annyi eszed is lehetne, hogy a bukás felé vezető úton az első lépés, ha az ellenségedet alábecsülöd! Nem, nem elírás, ellenséget akartam mondani. Mert neked nem a nemzet barátságára volt szükséged, te inkább feláldoztál minket a pénz oltárán, és a haverokat választottad. Abba az illúzióba hiába ringatod magad, hogy ez egy következmények nélküli ország, mert, ha régóta az is, miattad is, ki kell, hogy józanítsalak. Egyszer minden véget ér, a Római birodalommal is megtörtént meg ugye a kommunisták, te aztán tudhatnád...


1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.