2017. január 25., szerda

ÓRÁK, STANDOK, TROGLODITÁK

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2017.01.25.



A fizika tanulmányozásából tudhatjuk, hogy világunkat szigorú törvények irányítják, s mindebből az a következtetés fakad, ahogyan a múltat, úgy a jövőt is teljes bizonyossággal le lehet írni. Nem akarok senkit megriasztani, de mindmeghalunk. Viszont addig nem ártana egy csöppet élni is.

Ennek a vágynak tesz keresztbe a jelenleg bennünket uraló sötét erő, amelyet fideszkdnpnek neveznek, és arról ismerszik meg, tagjai úgy döntöttek, hogy gazemberek lesznek. Ezért jó úttörőként úgy is élnek, hogy méltóak legyenek a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség tagságára.

Azt a gólemet, amelyet legyártottak, nem egyszerű lebontani, ennek egyik útja, ha fityiszt mutat neki az ember, szivárványosra pingálja a járdáját, vagy órákat ragasztgat mindenhová. A gólem ilyenkor tehetetlenül toporzékol, mert szokva van a trogloditákhoz.

Ilyen barlanglakó lényekké óhajtja átnevelni az alattvalókat, és amikor szembe találkozik a homo ludens-szel, képtelen vele akármit is kezdeni, mert ő az agytörzsi lényekhez szabja működését, és, mint kitetszik, mindent meg is tesz, hogy alattvalóit olyan sötétségben tartsa, amelyben maga is leledzik.

Kies országunk azon lakói azonban, akiknek nincsen piros pötty a seggükön, nem bírnak magukkal. Békés Gáspár is ilyen, aki az órás akció élharcosa, és már kiáltványt is közzé tett, mondván:

„A tér-idő kontinuum újra veszélyben! Csak mi, időpolgárok tudjuk megmenteni! Mindenki hozzon legalább egy órát, és ragasztószalagot, celluxot! Készítsünk közösségi installációt a térből! Az idő szabadsága alapvető, álljunk ki érte, álljunk ki a jövőnkért! Az Idő legyen veletek!”

Alakulnak a szabadság apró körei, és mindezekkel a gólem képtelen akármit is kezdeni. Nem vízágyúzhatja le az órákat, TEK-es tankot sem küldhet ellenük, mert röhejessé válna, és bármennyire is avas szagúan ostoba, ezt még ő is érzi. A szabadság ugyanis olyan, mint az élet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.