2017. január 13., péntek

REKORDÁRON ÉPÍTHETIK ÁT A BUDAPEST-ESZTERGOM VASÚTVONALAT

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2017.01.13.


120 milliárdba is kerülhet a főváros és Esztergom közötti vasút felújítása; még meg se kaptuk az olimpia rendezési jogát, mégis már 17 milliárd elfolyt rá; Andy Vajna nem tartja magát közszereplőnek.
Ezekről ne maradj le!
Összesen 120 milliárdba kerülhet a Budapest–Esztergom vonal átépítése (Figyelő via HVG)Izraeli mintára bajos lesz bevezetni a magyar civilellenes szabályokat (Átlátszó)16,55 milliárd forint folyt el titokban az olimpiára (Magyar Nemzet)
Ha van 3 perced:
Összesen 120 milliárdba kerülhet a Budapest-Esztergom vonal átépítése2018-ig még 50 milliárd forint elköltésével befejeződhet a fővárost Esztergommal összekötő vasútvonal felújítása, ami így összesen 120 milliárd forintot emésztene fel. Ez azt jelenti, hogy a munkálatok költsége kilométereként 2,3 milliárd forintból jönne ki, ami vetekszik a legdrágább hazai vasúti felújításokkal. (Figyelő via HVG)
Izraeli mintára bajos lesz bevezetni a magyar civilellenes szabályokatA Soros György vagy más külföldi magánadományozók által támogatott szervezetek korlátozásához az oroszországihoz hasonló törvényre lenne szükség, ami viszont sokkal nehezebben lenne összeegyeztethető a magyar és uniós joggal. Németh Szilárd a tegnap is tapasztalt hangnemben sajtótájékoztatót tartott a témában. Ezzel párhuzamosan a korábban a most célkeresztbe került Helsinki Bizottságnak dolgozó Lázár János megértést kért párttársa szavainak. Az is kiderült, hogy a civil vagyonnyilatkozat ötlete két éve merült fel a kormánynál.  (ÁtlátszóÁtlátszóHVG444444444)
16,55 milliárd forint folyt el titokban az olimpiáraA Nemzeti Vagyonkezelő még 2014-ben vásárolta meg azt a Rákóczi híd pesti hídfőjénél fekvő, 15 hektáros területet (pontosabban az azt birtokló céget), ahová a majdani budapesti olimpia központi helyszíne lenne. Az adásvételről szóló dokumentumok nyilvánossá válását bírósági úton kellett kikényszeríteni. (Magyar Nemzet)
Március 31-én megszűnik a letelepedési kötvényBár már tavaly év végén is belengették a kötvénybiznisz lezárását, idén tavasszal hivatalosan is beszüntetik a letelepedési kötvények értékesítését. A három évig tartó üzlet lényege: az EU-val folyamatosan harcot vívó (és annak kohéziós támogatásából saját klientúráját hizlaló) kormánypárthoz közeli offshore cégek (a magyar államon keresztül) körülbelül 112 milliárd forintnyi haszonra tettek szert az unió területére érvényes letelepedési engedélyek árusításával. (444)
Ha van még két perced:
2010-ben még állami kitüntetést akart adni a Fidesz a mára a kormány célkeresztjébe került Magyar Helsinki Bizottságnak és a TASZ-nak. (Vastagbőr)
Nem mond igazat az MTVA a botrányba keveredett Maradj talpon! szereplőválogatását korábban végző cég szerint, ráadásul korábban előfordult, hogy politikai párthoz köthető személy szerepelt és nyert a műsorban (Comment:com444)
Andy Vajna – aki a jelentős közpénzeket elnyerő hazai filmipar kormányzati főfelelőse, állami hátszéllel szerzett jelentős pozíciókat a szerencsejáték-iparban és a médiában – nem tartja magát közszereplőnek. (Hír TV via 444)
Tarsoly Csaba szerint legalább 13 percig illegálisan tartották fogva, panaszt is tett az ügyben. (444)
A Fiat Chrysler is szoftverekkel manipulálta a károsanyag-kibocsátási adatokat az amerikai hatóságok szerint. (HVG)
Hatvanegy, lakásbetörésre szakosodott grúz maffiózót tartóztatott le a spanyol rendőrség. (OCCRP)
Rengeteg a kérdőjel a Donald Trump orosz kapcsolatairól készült jelentés körül, az viszont biztos, hogy a szerzője (akit brit titkosszolgálati források megbízhatónak mondanak) elrejtőzött. (444IndexGuardian)
Donald Trump hívei szervezetten, beszivárgó akcióval próbálták meg lejáratni a megválasztott elnök ellen tüntetőket. (BuzzFeed)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.