2017. január 9., hétfő

RÉTVÁRI, KURDOK, ARABOK

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2017.01.09.


Rétvári Bence mindenes és mókamester Irakban járt weekenden, ahol meglátott egy papírt, és aláírta. Az „Üldözött keresztények megsegítéséért” gründolt államtitkárság vezetőjével, Török Tamással löncsöltek a sivatagban, s miután Rétvári kiemelte, hogy „az iszlamista terroristának már az is elég, ha meglátnak egy fehér európait, rögtön célpontként kezelik”, nyélbe ütött egy megállapodást.

Ennek keretén belül magyar diákok kurd arab nyelvet és irodalmat, valamint iszlám tanulmányokat folytathatnak tízen, miközben célpontok. Nem tudni, ki a hülye. Rétvári mindenes és mókamester, vagy az orbáni hírközpont, amely a jó hírt szerte kürtölte a nagyvilágban. Az ember gyereke vagy kurd nyelvet és irodalmat tanul, vagy arabot. Ez a kettő a világért sem ekvivalens egymással.

Bár a kurdok sokáig az arabot használták az iszlámosítás hatására, a XVII. század óta azonban nem. Sérko Békesz versei például szoráni nyelvjárásban íródtak, míg mondjuk Imru ul Kejsz arabul maradt ránk abból az időből, amikor az iszlámot még hírből sem ismerték. Mindebből kitetszik, hogy ez meglehetősen bonyolult dolog, és Rétvári mindenes és mókamester csak úgy nem ért hozzá, mint ahogyan máshoz sem.

Örömteli viszont, hogy fiatal magyarok iszlám tanulmányokat folytathatnak, legalább lesz tíz ember az országban, aki megérti, hogy a rezsim félelemre építő taktikája mekkora hazugság, s hogy az úgynevezett iszlám terrornak annyi köze van Allahhoz, mint Rétvári mindenes mókamesternek Jézushoz, azaz, semmi. Most sem volt rest riogatni, hogyaszondja: “aki keresztet vesz magára, az célkeresztet is vesz gyakran ezzel”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.