2017. január 29., vasárnap

VONA ELSZÁMOLTATÁSSAL FENYEGETTE MEG ORBÁN FÖLDESURAIT

INDEX.HU
Szerző: DULL SZABOLCS
2017.01.28.


...Vona szerint a történelmünk megmutatta: szabadságra és biztonságra van szükség. "Ha ez a kettő megvan, szárnyalunk, ha nincs, sorvadunk". A magyar nép történelme pedig egy permanens harc a földesurakkal és a helytartókkal szemben.

Ez a kép többször előkerült a beszédben, ami nem véletlen: Vona szerint Gyurcsány kormányzása idején külföldi érdekeket szolgáló helytartók kormányoztak, jelenleg pedig Orbán Viktor és a földesurai irányítanak. Néhány párhuzammal szórakoztatta a közönségét, például szerinte ha a Lánchíd ma épülne, az arra kiírt tendert Mészáros Lőrinc nyerné, és minden darabját szétlopná. Illetve a reformkorhoz hasonlóan ma is fejlesztik a vasutat, "a miniszterelnök magán-kisvasútját".

Ellenük kell harcolnia mindenkinek Vona szerint, és megüzenni nekik a régi jobbikos szlogent:

Magyarország nem a tiétek, Magyarország a magyaroké.

Ez pedig Vona értelmezésében egyenlő az általa vezetett "néppárti kormányzással".
Vona nagyon is érti a támadásokat

A Jobbik elnöke ennél a pontnál reagált a kormánypárti médiában őt ért sorozatos támadásokra (például melegnek is kikiáltották több lapban.) Szerinte "a teljes megsemmisítésünkre, elpusztításunkra törekszenek", a fideszesek kívülről, belülről bomlasztják őket, megpróbálják őket egymással szembefordítani.

Vona viccesen megjegyezte, hogy a Fidesz majd nyilván létrehoz egy életpálya-modellt, amely szerint "aki fröcsög a Jobbikra, sokat szerepel a médiában, jól meg fog élni belőle". Vona szerint a jobbikosok számára "brutális időszak jön", de ne ne ijedjen meg senki azért.
Vona nem fél, szerinte a Fidesz fél tőle

Vona számított is a támadásokra: "mennyire rosszul esne, ha nem engem támadna a kormány sajtója, hanem Molná Gyulát vagy Botka Lászlót". "Megtiszteltetés, milyen jó érzés, hogy ennyire fájok nekik" - jelentette ki Vona, majd hozzátette: aki fél, nem mi vagyunk, hanem a Fidesz!

Vona szerint ahogy erősödik a Jobbik, úgy fogják őket egyre jobban támadni. "Ez azt jelenti, hogy nagyon erősödünk, nagyon félnek tőlünk, minden a terv szerint halad."

Vona szerint ez világítja meg a néppártosodásuk lényegét is. Ha nem viszik véghez, rétegpárt maradnak, és persze a Fidesz nem is törődne velük. Most viszont "kihívók vagyunk, ezért fél a kormány, a kormányváltást akaróknak viszont az utolsó remény...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.