2017. február 28., kedd

500 MILLIÁRD EGYETLEN KÖZBESZERZÉSSEL?

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: BerkeczBalázs
2017.02.28.


A Fidesz turbó fokozatra kapcsolt a közpénzek ellopásában: február 27-én jelent meg a Közbeszerzési Hatóság hivatalos lapjában, a Közbeszerzési Értesítőben egy felhívás "Keretmegállapodás az NFSI hatáskörébe utalt építési beruházások megvalósítására Magyarországon" címmel, amely kereken 500 milliárd forintos keretközbeszerzés keretében a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet vár ajánlatokat építési beruházások megvalósítására vonatkozóan. Nem volt még ilyen magas összegű közbeszerzés Magyarországon, tartunk tőle, hogy ezt a pénzt is ellopják, ezért az Együtt az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul

Ez a mostani még 80 milliárddal nagyobb annál a 420 milliárdos keretközbeszerzésnél, amely kapcsán tavaly áprilisban az OLAF-hoz fordultam, mert az alapos az gyanúm támadt, hogy Orbán strómanjai viszik el a munkákat. 2016 augusztusában - a gyanúmat megerősítve - már arról számolt be a sajtó, hogy Mészáros Lőrinc cége, illetve a Duna Aszfalthoz köthető vállalkozások is a finisébe jutottak a hatalmas viziközműtendernek. Információim szerint az OLAF is vizsgálja az ügyet.

Ebben az arcátlanul magas összegű közbeszerzési ügyben is már a kritériumoknál körvonalazódik, hogy valamelyik udvari beszállító fut be a végén, hiszen az elmúlt 8 évben nem nagyon lehetett más cégnek az elvártnak megfelelő referenciája. Nem is érthető, hogy mi indokolja azt, hogy az ország számos pontján tervezett kisebb-nagyobb energetikai fejlesztést miért kell egyetlen közbeszerzésben lepályáztatni, hiszen ezzel kizárják a kis- és középvállalkozásokat is a munkákból (viszont így egyetlen nagy szerződés keretében, szinte átláthatatlanul lehet majd lenyúlni tengernyi közpénzt). Közel egy éve lehetett számítani arra, hogy a keretközbeszerzéses bulival ezen a területen is megpróbálkoznak Orbánék.
..

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.