2017. február 16., csütörtök

A 2024-ES OLIMPIA SEMMI AHHOZ KÉPEST, AMI 2026-BAN VÁR MAGYARORSZÁGRA

MAGYAR NARANCS
- HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2017.02.14.



...Az a cél, hogy 2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé váljon a Magyar Honvédség – mondta Simicskó István honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség „éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén”.

„A magyar gazdaság erősödésének köszönhetően a honvédség fejlesztésére olyan lehetőség van, amilyen 25 éve nem volt. Közép- és hosszú távú koncepciót dolgoztak ki, az elmúlt negyedszázad legátfogóbb haderőfejlesztési programját indítják el, amely révén a jelen és jövő biztonsági kihívásaira megfelelő válaszokat adó honvédséget építenek fel” – közölte Simicskó, majd ismertette a Zrínyi 2026 nevet viselő honvédelmi és haderőfejlesztési program részleteit.

Bővebben a kormany.hu-n olvashatnak a nagyszabású tervről, bár az nem túl biztató, hogy a tudósítás szerint „a miniszter a honvédségi repülőbeszerzések mellett szólt arról is, hogy várhatóan májusra visszaérkezik a nagyjavításról négy honvédségi helikopter”.

Budaházy és a nyomkövető

A Kúria megszüntette Budaházy György és két vádlott-társa előzetes letartóztatását, mindhárman házi őrizetbe kerültek – erősítette meg a tegnapi sajtóhíreket a legfelsőbb bírói fórum sajtótitkársága az MTI-nek. A tájékoztatás szerint mozgásukat nyomkövetővel figyelik.

A Fővárosi Törvényszék tavaly augusztusban terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt Budaházy György elsőrendű vádlottat 13 év, Somogyi József másodrendű vádlottat 12 év, Szücsi Frigyes negyedrendű vádlottat 10 év szabadságvesztésre ítélte első fokon, nem jogerősen; és mindhármukat házi őrizetbe helyezte. Fellebbezések folytán a kényszerintézkedések ügye a Fővárosi Ítélőtáblára került, amely ebben a kérdésben másodfokon eljárva elrendelte mindhárom vádlott előzetes letartóztatását.

A vádlottak a Kúriához fordultak, amely most házi őrizetre enyhített. Az MTI tudósítása szerint a Kúria úgy ítélte meg, hogy „a három vádlott fogva tartása által biztosítani kívánt eljárási érdek a kisebb korlátozással járó kényszerintézkedéssel is biztosítható, melynek szükséges és elégséges módja a házi őrizet”...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.