2017. február 23., csütörtök

A KANADAI MUNKAVÁLLALÁS REJTELMEI

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Tucano
2017.02.23.



Akár kanadai munkavállalás lépésről lépésre is lehetne a poszt címe, hiszen Tucano nem csak érdekes, de informatív interjút is készített a Wellington megye Gazdaságfejlesztési Osztályán dolgozó Tom Lusisszal. Sok minden kiderül belőle, nem csak a gyakorlati tudnivalókról, de arról is, hogyan érdemes nekiállni a kanadai álláskeresésnek, kiköltözésnek. (A képeket is a szerző küldte, köszönöm.)



„Egyik Kanadában élő ismerősömmel beszélgettem, természetesen pár percen belül szóba kerül, hogy mennyit keres a férje. Tudom, hogy illetlenség ilyet kérdezni, de azért na. Akkora összeget mondott egy olajipari munkakörre, hogy fordult velem egyet a világ, aztán még pár helyi fizetést (vérnyomás fel).

El is kezdtem keresgélni és találtam egy videót, ahol egy fejvadász mesél arról, hogy milyen nehéz munkaerőt találni, de neki sikerült egy klasszikus toborzó rendezvényen összeszedni 70 önéletrajzot, szinte mindenki friss bevándorló.

Te vagy az én emberem, gondoltam és írtam neki egy levelet, hogy lennénk páran, akik kíváncsiak lennénk arra, hogy mennyi az annyi és egyáltalán. Így ismerkedtem meg Tom Lusisszal, aki nemcsak kötélnek állt, de kiderült róla, hogy roppant profi és még szívesen el is mondja nekünk, hogy mennyit keresnek Kanadában és ki számíthat munkára:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.