2017. február 14., kedd

A VEZETŐ ÉRTELMISÉGI

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu blogja
2017.02.13.


A két Laci elrendezte a választások problémáját.
Mármint Botka Laci meg a Lengyel Laci, a vár fokán meg feltűnt, mint Hamlet atyjának szelleme Puch Laci, talpig lepedőben, de róla később kiderült, hogy csak egy báb, melyet a paraván mögül a negyedik Laci mozgat, ő korántsem sovány, bár a zsírját nem saját magánál tárolja, mert Szilárd meggyőződése, hogy egy politikus nem adhat maga ellen túl nagy támadási felületet.
Lám, elég hozzá négy Laci, és további négy évre el van kapálva a baloldal politikai feltámasztásának projektje, szórhatunk is gyászos képpel földet a koporsóra.

Közben a második Laci - igazsága teljes tudatában - méltatja eredményes tevékenységüket, meglehetősen egyedi taktikát követve: először tagadja, hogy ő részt vett volna egy DK és Gyurcsány kiszorítása érdekében gründolt kis összeesküvésben, majd elmondja:
"Kit érdekel ő és az egész DK-ja? Hogy lehet valaki ennyire felelőtlen, hogy az ország sorsa helyett kizárólag a saját sorsával törődik?
A DK szavazói eldönthetik, hogy ragaszkodnak-e ahhoz a Gyurcsány Ferenchez, aki azon túlmenően, hogy vádaskodott össze-vissza, nem mondott egyetlen érdemi jelöltet, egyetlen érdemi programpontot Orbán Viktor rendszerével szemben.
Ha valaki csődbe vitt egy országot, az lehetőleg ne kívánjon vezető értelmiségiekkel találkozni.
Mert én bizony nem kívánok."
Ebből kiderül, hogy mit dönthetnek el a DK szavazói, mire ad engedélyt Lengyel László, meg az is, hogy ő vezető értelmiséginek tartja magát, ami abból derül ki, hogy hazudni már remekül tud, mint a "csődbe vitt ország" szófordulatból is kiderül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.