2017. február 4., szombat

AKI ELMEGY, AZ HAZAÁRULÓ

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Lang Alex
2017.02.04.



Pár hete írtam barátomról, aki elment Angliába, mert elege lett ebből a tündérországból, ahol vakok között Orbán a király. Az írásomra rengeteg negatív kritikát kaptam, vagyis nem magára az írásra, hanem barátom, Gábor cselekedetét ítélték el, eljutva odáig, hogy elárulta a hazát és azokat, akik itthon maradtak.

Érdekes mód, ezt a jelzőt én is megkaptam, amikor Németországban éltem és a felszólítást is, ne pofázzak bele kintről az itthoniak életébe. A világ demokratikus részén (és itt nem Magyarországra gondolok) élő barátaim, számtalanszor szintén megkapják a hazaáruló jelzőt, pedig segítő szándék vezeti őket, mert azért valljuk be őszintén, aki egy normális világban él, dolgozik és Magyarországgal foglalkozik, az bizony mazochista, vagy nagyon szereti ezt a nyomorult országot!

Aki vette már magának a bátorságot, és élt valahol nyugatabbra, tette ezt akár "kalandvágyból", vagy csak azért, mert rákényszerült, az gyorsan szembesül azzal, hogy Magyarország elég hamar kikopik az ember napjaiból. Kinél pár hét, kinél pár hónap, de ezer vagy még több kilométer távolságból másodlagossá válik Magyarország.

Szinte hihetetlen egy röghöz kötött magyar számára, hogy amikor az ember ledolgozza a munkaidejét, utána kész, ennyi, lehet azt csinálni, amit az ember akar, nem kell másod, harmad állást vállalni, meg lehet élni és jól! Magyar viszonyokhoz mérten mindenképpen.

Valahogy mások a nyugati viszonyok, emberibbek.

Emlékszem, amikor szóltak a munkahelyemen, hogy 3 ledolgozott nap után már lehet előleget kérni és ez számomra olyan furcsa volt. Ott kint természetes, hogy te jöttél valahonnét, nagy valószínűséggel szükséged van pénzre a megélhetéshez, miért ne kérhetnél? Ez pedig nem kegy, nem adható, hanem jár, mert megdolgoztál érte, természetes!

Barátom mesélte, hogy miután kilépett egy cégtől, a volt munkaadója megkereste, hogy tudna neki más cégeket ajánlani, hogy ne kelljen sokáig munkát keresnie.

Érti mindeni, ugye?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.