2017. február 15., szerda

CSODA, HOGY ILYEN ZSÍR HÜLYE ROKONOK MELLETT A MINISZTERELNÖK EGY FÖLDÖNFUTÓ CSÓRINGER?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.02.14.



Mesélek Bálint-nap alkalmából valami vicceset. Volt egyszer egy Cider Alma nevű cégcsoport, amely Orbán Viktor – Matolcsy Györgyénél valamivel kevésbé népes – pereputtyához kötődik néhány szálon. Úgy értem, hogy a rokonság ott tobzódik benne: a Viktor nevű sógora és Anikó asszony unokaöccse is pozíciókat töltenek be a módfelett sikeres vállalkozásban.

Amely vállalkozásnak sikerült ama kivételesen hatalmas bravúr, hogy összegereblyézett 3,2 milliárd forint tartozást a Szijjártoporzékolásügyi Péter segge alá tartozó, nem elhanyagolható veszteséggel működő Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) felé. A 444 által felgöngyölített sztorin ITT dobtuk el az agyvelőnket anno, midőn átfogta a tudatunk, hogy miről is van szó.

Arról tudniillik, hogy a kifizetőház kereskedőház, vagyis az állami cég jó bizniszt vélt felfedezni a konzervek/befőttek exportjában, ezért „meghitelezett” egy csomó almát az Orbán-pereputty cégcsoportjának, hogy majd azok jól feldolgozzák, és eladják külföldön. A nagyszerűnek tűnő üzlet nem jött össze, ezért az Orbán-pereputty cége elzálogosított ötmillió darab 425 ml-es vákuumzárású csemegekukorica konzervet és egymillió-ötszázezer darab 720 ml-es magozott meggykonzervet, hogy fulladjon is bele szépen a külügy. Ha már volt bátorságuk és bőr a pofájukon, hogy az adófizetők pénzén a tehetségtelen Orbán-rokonok vállalkozásait hitelezik.

A 3,2 milliárdos tartozást Orbánék idióta rokonainak csak felhalmozni nem volt nehéz, visszafizetni annál inkább. Bár azt ígérték, novemberre mindent törlesztenek, ez nem történt meg. Szerencsére azonban december utolsó napjaiban egy rejtélyes jóakaró – egy harmadik fél, akire a csinos kis összeget az állami kereskedőház átruházta – kirántotta a szarból a miniszterelnök tehetséges rokonságának cégét: kipengette a zsetont Szijjártóéknak, akik, mint látható, a lehető legnagyobb hűséggel kezelik a köz vagyonát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.