2017. február 24., péntek

EGY CSALÁD EGY FŐRE JUTÓ BEVÉTELE HAVI 29 EZER FORINT

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Demeter 
2017.02.24.


Egy volt Fideszes képviselő elhíresült mondata szerint, havi 47 ezerből meg lehet élni. Ez a mondat pár évvel ezelőtt hangzott el, de azóta olyan jól teljesít Magyarország, hogy mára már a döntéshozók úgy gondolják, hogy havi 29 ezerből is meg lehet élni.

Nemrég egy segítségkérő levélre figyeltem fel az egyik internetes hírportálon. A történet elolvasása után felhívtam a megadott telefonszámot. Azóta már bővebben is tájékozódhattam arról, hogy a panaszos levélben leírtak fedik a valóságot.

Az édesapa panaszolta el, hogy milyen nyomorúságosan élnek. A születése óta beteg fiukkal az édesanya van otthon emelt összegű ápolási díjon, mely 44.250,- Ft/hó összegű. A férfi arról panaszkodott, hogy egyáltalán nincs semmilyen munka a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, ahol élnek.

Az anya régebben kiemelt ápolási díjban részesült. Közben át kellett költözniük egy másik településre, ahol az önkormányzattól már csak emelt összegű ápolási díjat kapott, mely havi kb. 10 ezer forinttal alacsonyabb összegű, mint a kiemelt összegű ápolási díj. Az apa ritkán jut közmunkához, szinte csak a szociális segélyt kapja, mely havi 22.800,- Ft. A súlyos beteg 23. éves - elektromos kerekes székes - fiuk a tartós betegek magasabb összegű családi pótlékban részesül, mely havi 20.300,- Ft.

A háromtagú család egy havi ellátása 87.350,- Ft. Egy főre 29.117,- Ft/hó összeg jut. Ebből kell kigazdálkodniuk minden kiadást. Az apa elkeseredetten mesélte, hogy az önkormányzatnál a tűzifaigényléshez is 6 ezer forintért kellett volna a földhivataltól kikérni a tulajdoni lapot, de arra sem volt pénzük, így egész télen fagyoskodtak.

Nekik nem jött össze a rezsicsökkentés. A semmiből, nincs mit csökkenteni sem..
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.