2017. február 9., csütörtök

"ELŐKELŐ" HELYET FOGLALUNK EL A GLOBÁLIS KORRUPCIÓÉRZÉKELÉSI INDEXEN! - ITT A LEGFRISSEBB MUTYILISTA

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2017.02.09.


A Transparency International január végén tette közzé tanulmányát a globális korrupció világáról, és Magyarországról igen lesújtó képet kapunkMagyarország 48 pontot kapott, ami 3 pontos romlást jelent a tavalyi évhez képest, és az 57. helyen végzett, ami pedig hét helyes visszaesést jelent. Ha csak a januárban napvilágra került korrupciógyanús ügyleteket nézzük, akkor teljesen érthetővé válik, miért is szerepeltünk így a mostani felmérésben.

Kormányunk a 48 ponttal, illetve 57. helyezéssel az elmúlt évek legrosszabb eredményét produkálta, Romániával kerültünk egy szintre a korrupciós listán, de míg a románok javítottak a helyzetükön, mi ellentétes irányba menetelünk. A felmérés szerint jelentős probléma Magyarországon a szabályozási bizonytalanság, a versenyképesség zuhanása, a magas fokú kitettség az uniós forrásoknak, az oligarchák uralma és az apatikus társadalom. A Transparency indexének élmezőnyében egyébként Dánia és Új-Zéland végzett 90-90 ponttal. Ezektől az eredményektől azonban ettől még fényévekre vagyunk.

Martin József Péter, a Transparency magyarországi ügyvezető igazgatója szerint a legnagyobb problémát az okozza, hogy a korrupció sok esetben felülről irányított, legalizált. Mint mondta: „A korrupció a rendszer jellemzőjévé vált”.
Képviselőink januárban is bebizonyították, miért is csúsztunk le a Transparency listáján!
Itt van rögtön Mészáros Lőrinc, akinek hirtelen az ölébe pottyant január elején egy médiabirodalom és hozzá egy székház is. A székház az Angol utcában található, korábban Gyárfás tévéje kapott benne helyet, de miután az Úszószövetség elnöke lett, felajánlotta az épületet, potom 1 forintért. Ezzel majdnem egy időben Széles Gábor is szeretett volna megszabadulni a tévéjétől, ezért ő is felajánlotta megvételre Orbán Viktornak. Mészáros Lőrinc pedig egyéb elfoglaltságai mellett még médiatulajdonos is szeretett volna lenni, ezért megszerezte az Echo Tv-t Szélestől, hozzá pedig székháza is lett Gyárfástól, a felújítás pedig a vizes vébé költségvetéséből történik, mert az meg már úgyis meghaladta a 100 milliárd forintot. Végeredményben elmondhatjuk, hogy mindenki nyert, ha az adófizetőket nem számítjuk.
A nemzet gázszerelőjének vagyonnyilatkozatát a HVG ismertette: eszerint Mészáros a múltévben két cégéből 1,6 milliárdos osztalékot vett fel, és nagyon sok szántót, meg egy kultikus motort is vásárolt tavaly a felcsúti polgármester. Nyaralója szerencsére megmaradt, azzal együtt már 34 ingatlana van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.