2017. február 13., hétfő

HOVA TŰNT DAMON HILL? ÉS TÁLLAI ANDRÁS?

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2017.02.13.


A Nemzeti Együttműködés Rendszerének egyik emblematikus figurájaként Tállai András NAV-vezér úgy viselkedik, mint a lusta diák az iskolában. Mivel rendszeresen elfelejti elkészíteni a házi feladatát, igyekszik lapítani a padban, és ha mégis tőle szeretné kikérdezni az anyagot a tanár, mindenféle indokokkal hárítja el magától a felelősséget. Ha van valaki, aki sumákolásból doktorálhatna a Fidesz politikusai közül, akkor Rogán Antal mellett Mezőkövesd koronázatlan ura pályázhatna erre jó eséllyel. No, de miért is vonult belső emigrációba az adóhivatalt államtitkári beosztásban vezető Tállai? Mert ő sem szívesen magyarázkodik, mint párttársai többsége.

Nehéz idők járnak mostanában a magyar adóhivatal vezetőire. Már Vida Ildikó is az álcázás nagymesterének számított, ha éppen el kellett tűnni a kíváncsiskodó újságírók elől, aztán pedig úgy mondott le, hogy nem is tudtunk róla. Az angol nyelvtudásáról elhíresült egykori NAV-vezér helyébe egy másik ragyogó intellektus került az egykori mezőkövesdi polgármester személyében. Tállai András szerencsétlenkedései odáig jutottak, hogy tavaly év végén már arról suttogtak kormányzati körökben, hogy távoznia kell az adóhatóság első emberének, ám úgy tűnik Orbán Viktor méltányolta az államtitkár kivételesen erős lojalitását, így egyelőre maradhatott a posztján.

Amit Rogán Antal fiatalos lendülettel csinál, azt Tállai nehézkesen, sőt kissé félszegen teszi meg. Míg Rogán alig akarta elhinni, hogy bárkinek is csípi a szemét, ha ő egy lakodalomba helikopterrel érkezik, addig Tállai vagyonbevallásából kiderül, hogy ő is szorgalmasan gyűjtögeti a pénzt, csak közben kisebb port ver fel maga körül. A legfrissebb vagyonnyilatkozatából kiderült ugyanis, hogy a képviselői és államtitkári havi jövedelme mellé két adótanácsadó cégtől is havi fizetést kap, összesen félmillió forint értékben. Emellett több tízmilliós megtakarítása van, és értékpapírokban is forgat némi pénzt. Nem mellékesen az ő regnálása alatt szüntette meg az adóhivatal a politikusok körében nem túl népszerű vagyonosodási vizsgálatokat is. Komoly pofon a korrupció elleni harcnak és a Soros György által szponzorált civil szervezetekne
k...

ITT OLVASHATÓ  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.