2017. február 16., csütörtök

KERESI AZ INTERPOL? SEMMI GOND, ADUNK NEKI VÍZUMOT, HOGY TALÁLKOZHASSON ORBÁNNAL!

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: D. Kovács Ildikó
2017.02.16.


Célzottan érkezett Magyarországra Ghaith Pharaon üzletember; számtalan módon be lehet csúszni korrupcióba az államigazgatásban; nagyot kaszált az Erzsébet-utalvány forgalmazója a nyugdíjasok karácsonyi ajándékán.





Ezekről ne maradj le!

Gyilkosozás, Csontváry-kép és tetovált lány a budapesti Jogász- és Bankárbálon (Átlátszó)

Ghaith Pharaonnak azért adtunk vízumot, hogy Orbánnal találkozzon (Index)

Könnyű eltenni a pénzből, mert ott van az asztalon (444)

Ha van 3 perced:

Gyilkosozás, Csontváry-kép és tetovált lány a budapesti Jogász- és Bankárbálon

Nem mindennapi fogadtatásban részesültek szombat este a budapesti „CLXXXV. Jogász- és Bankárbálra” érkezők a Magyar Nemzeti Galériánál. Nem lehet tudni, hogy a túltolt, bankárellenes kormányzati kommunikáció miatt, vagy csak a devizahiteles tüntetések alfejezeteként, az épület melletti átjárónál nagyjából száz fős tüntető tömeg szidalmazta a bálozni készülőket. A bál fővédnöke egyébként Matolcsy György volt. (Átlátszó)

Ghaith Pharaonnak azért adtunk vízumot, hogy Orbánnal találkozzon

Demeter Márta országgyűlési képviselő betekintett Ghaith Pharaon vízumigényléssel kapcsolatos irataiba, amelyből kiderült, hogy amikor az üzletember 2014-ben schengeni vízumot kérelmezett, már tudta, hogy Orbán Viktorral is találkozni fog. A dokumentumokat nem lehet nyilvánosságra hozni, mert a külügy szerint belső előkészítő anyagokról van szó. (Index)

Könnyű eltenni a pénzből, mert ott van az asztalon

A 444 a személyazonosságát nem vállaló Szilárddal készített riportot, aki dolgozott már minisztériumban, önkormányzatnál és vezetett önkormányzati céget, így nagy tapasztalata van abban, hgoy hogyan működik Magyarországon az államigazgatás. Az általa lefestett kép meglehetősen szomorú, kiderül, hogy számos csapdahelyzetet kell kikerülni ahhoz, hogy valaki ne korrumpálódjon. (444)

Pécsi kerámiaháború: eljött a kiegyezés ideje?

A Magyar Nemzet információi szerint több tíz milliárdos üzlet, remélt nagy állami megrendelések miatt robbant ki tavaly a pécsi kerámiaháború, amelynek kereszttüzében a patinás Zsolnay-gyár állt. Most elképzelhető, hogy végül az állam fogja megoldani a problémákat, mert csak neki van lehetősége arra, hogy kivásárolja a Zsolnay Zrt. főrészvényesét. (MNO)

Ha van még két perced:

Már 2011-ben megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon Kiss Szilárd, mégis évekig dolgozhatott a kormánynak. (Index)

Az EU-s pénzből épített vadászházban lakó izsáki polgármester fiai is ott vannak Somogy megye legnagyobb földbirtokosai között – áll a legújabb Ángyán-jelentésben. (Magyar Narancs)

540 millió forintot keresett az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.
a nyugdíjasok karácsonyi ajándékán, ennyit fizetett a Magyar Államkincstár szolgáltatási díjként. (Átlátszó)

Bruttó 100 milliárd forintra becsüli a kormány a Békéscsaba-Lökösháza közötti vasútvonal felújításának költségeit. (Napi.hu)

Már nagyon vártuk: jön az újabb nemzeti konzultáció, ezúttal “Brüsszelről” és a “Soros-szervezetek” átláthatóságáról. (Index)

3,5 millióért rendeltek a Századvégtől propagandakiadványt a budapesti olimpiáról; 10 ezer darab készült, ingyen osztogatják. (Vastagbőr)

A Momentum kikéri az összes,
a megalakulása óta keletkezett szerződést a Budapest 2024 Zrt.-től; az adatigénylést személyesen és az Átlátszó adatigénylő oldalán, a KiMitTud-on is beadták. (HVG, KiMitTud)

Itt a vége: a Kúrián is vesztett az V. kerület, ki kell adni a lakásgazdálkodási adataikat A Város Mindenkié csoportnak. (444)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.