2017. február 6., hétfő

MAGYARORSZÁG ERŐSÖDIK! MÉSZÁROS LŐRINC A 34 INGATLANA MELLÉ 1,6 MILLIÁRD FORINT OSZTALÉKOT VETT FEL

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: HVG.HU/MNO.HU
2017.02.06.



Csak helyben, felügyelet mellett lehet megtekinteni és csak kézzel jegyzetelve lehet kimásolni a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatát - írja a Hvg.hu nyomán az mno.hu.

Épp ezért a Hvg.hu újságírói hétfőn elmentek Felcsútra, ahol a vagyonnyilatkozat alapján megtudták: Mészárosnak takarékbetétben 10 millió forintja van, emellett 100 milliót forintot készpénzben tart, a korábban kölcsönadott 524 millió forint pedig még mindig a kintlévőségei között szerepel.

2016-ban 1,473 milliárd forint hitelt vett fel, 2014-ben és 2015-ben nem volt még adóssága. A 2015-ben vásárolt Bombardier motorja mellé vett tavaly egy Harley Davidsont is - teszik hozzá.

Mint írják, polgármesteri munkájáért nem vesz fel fizetést, a cégei viszont megint jól fialtak: a Mészáros és Mészáros Kft-ből és az R-Kordból 1,658 milliárd forint osztalékot vett fel, tanácsadásért pedig havi kicsivel több mint 9 milliót kap a Mészáros és Mészáros Kft-től, amelynek 50 százalékos tulajdonosa.

Mészáros a céges érdekeltségeihez kézzel írt be három tételt: az Agrosystem Kft.-t, ahol 0,01 százalékos részvényes, a Mészáros Lőrinc őstermelőt, illetve az R-Kordot, ahol 100 százalékos tulajdonos. Részvényesként a Talentis Group 50 százaléka is az övé, a Mészáros Gasztro kft-ben 20 százalékos részesedése van (a felsoroltak közt nem az összes érdekeltség szerepel)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.