2017. február 5., vasárnap

MEG KELL VÉDENEM A NAV ELNÖKÖT!

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2017.02.04.


A sajtó vércseként vetette magát Tállai András (NAV vezér) idei vagyonbevallására, amiből kiderült, hogy az adóhivatal vezetőjeként a politikusi fizetése mellé több mint félmillió forintot kap két adótanácsadó cégtől. Mindkét cég a NAV újságjainak kiadásával foglalkozik. Tállairól eddig csak kevesen tudták, hogy nem csak országgyűlési képviselő, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, miniszterhelyettes és klubelnök, hanem még arra is marad ideje és energiája, hogy az Adóvilág és az Adó- és Vámértesítő főszerkesztője is legyen. Ezért a Saldo Zrt. bruttó 270 ezret, a Kompkonzult Kft. pedig 249 638 forintot fizet neki havonta. 

Nem nettó, hanem bruttó


A sajtóból az átlagos ember arra kaphatja fel a fejét, hogy Tállai 500e forintot kap ezért a két főszerkesztői pozícióért. Azonban haza már csak (ha betartják az adózási szabályokat) 179.550 + 166.009 forintot visz. Ez összesen nettó 345.559 forint.

Persze jogosan merül fel a kérdés(amit a 444.hu tesz fel): miért nem fér bele 997 ezres államtitkári fizetésébe a főszerkesztői munkája? Hát gondolom azért, amiért nem fér bele a 444.hu ügyvezető igazgatójának a munkájába a főszerkesztői feladatok ellátása. Persze most direkt vagyok nagyon cinikus, de hajlamosak vegyünk összemosni igen komoly feladatköröket csak azért, mert szerintünk "túl sokat kap" az ember...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.