2017. február 18., szombat

NEM VOLT SEMMIFÉLE TITOK, VAGY FORRADALMI ÖTLET, MÉGIS ÁTTÖRT A KÖZÖNY FALA

444.HU
Szerző: Czinkóczi Sándor
2017.02.18.



Mielőtt péntek este a VIII. kerületi Bujdosó kertben elkezdődött volna a Momentum kampányzáró bulija, az egyik szervező bejelentette, hogy a mozgalom házi zenekara valószínűleg szar lesz, de most el kell nekik nézni, hiszen az elmúlt egy hónapban egyáltalán nem tudtak próbálni az aláírásgyűjtés miatt.

De ez majdnem mindegy is volt, mert a megjelent aktivistákat inkább az érdekelte, hogy egy hónap alatt 266 515 aláírást tudtak összegyűjteni az olimpiaellenes népszavazáshoz, és most a kampány után ki tudják ereszteni a gőzt. 


Szerintük is vissza fogják vonni


Bár péntek kora délután, az aláírások leadásánál Fekete-Győr András, a Momentum elnöke még arról beszélt, hogy gyávaság és árulás lenne Orbán és Tarlós részéről, ha ellehetetlenítenék a népszavazást, a Fidesz felől érkezett reakciók alapján most mégis azt tartják a legvalószínűbbnek, hogy a főváros visszvonja az olimpiai pályázatot.

Ez azért is nagyon esélyes, mert Tarlós István már péntek délelőtt kijelentette, hogy ha összegyűlnek az aláírások, akkor el kell gondolkodni az olimpiai pályázat visszavonásán. Este pedig arról beszélt, hogy Orbán Viktorral is egyeztetett arról, „mik a további (...) etikai és praktikus alapon is kívánatos lépések olimpia ügyben, mert most érdekes helyzetben vagyunk”. A főpolgármester elképzelhetőnek tartja, hogy visszamondja Budapest 2024-es pályázatát, mert 266 ezer leadott aláírás neki is ellég sokat mond...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.