2017. február 9., csütörtök

NÉPSZAVAZÁST AZ OLIMPIÁRÓL? CSAK A RENDŐRI SORFALON KERESZTÜL!

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2017.02.09.


Nagy lehet a hiszti a Fideszen belül az olimpiai népszavazási kezdeményezés ügyében, ha már szippantós autókat és rendőri sorfalakat is bevetnek az aláírásokat gyűjtők ellen. Ez a nyílt szabotálás akár kontraproduktív is lehet, hiszen egy friss felmérés szerint egyre nagyobb az elutasítottsága a sportesemény hazai rendezésének. A fejlemények azt mutatják, hogy minél több részletet is ismer meg a lakosság rendezés részleteiről, annál kevésbé vágyik az olimpiára, így a kormány elemi érdeke, hogy a népszavazást megakadályozza, hiszen így csírájában folytja el a kritikus hangokat.

A Závecz Research Kutatóintézet legújabb közvélemény-kutatása szerint a fővárosban nagy többségben utasítanák el 2024-et, ha sikeres lenne a népszavazási kezdeményezés, és lehetne voksolni a rendezésről. Most, hogy hajrájába érkezett a Momentum Mozgalom és az őket támogató pártok aláírásgyűjtése, és úgy tűnik, nagyon kiélezett lesz az idővel való versenyfutás vége, a kormány beveti az összes titkos és nem titkos fegyverét a kezdeményezés ellen.

A titkos módszerekről csak annyit, hogy a Momentumnak azért kell jóval több, mint 140 ezer szignóval előhozakodnia, mert vélhetően fideszes aktivisták jó szokásukhoz híven igyekeztek meghekkelni a gyűjtögetést. Elképzelhető, hogy több helyen is szignózták az íveket, esetleg hamis adatokat adtak meg, így keltve azt a látszatott, hogy már van elegendő támogató a kezdeményezés mögött. A nyílt beavatkozásra jó példa az a bűzbomba, amely egy szippantós autó képben riogatta az aláírást fontolgatókat és aktivistákat, vagy a Határ úton történt incidens, amikor a rendőrök élő fala akadályoztaa szignók gyűjtését. De erre még visszatérünk…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.