2017. február 7., kedd

ORBÁN, BAYER ÉS VONA TÖRTÉNELMI FELELŐSSÉGE

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2017.02.07.


Szégyen, hogy ott tart ez az ország, hogy 72 év után újra meg lehet tenni közterületen azt, hogy valakit a származása miatt korlátozhatnak a mozgásában, ráadásul pont a Gozsdu Udvarban. Orbánnak, Vonának, Bayernek és a többi gyűlöletgyárosnak nagy szerepe van ebben, de egyszer lerendezi ezt velük a történelem.

Mint arról az index.hu is megírta: vasárnap két beszámoló is megjelent a Facebookon, amelyek szerint két fiatal lányt arra hivatkozva nem engedtek át a Gozsdu udvar Madách Imre úti szakaszán, mert cigány származásúak. Pontosabban a leírás szerint csak úgy mehettek át, ha biztonsági őr kíséri őket az említett területen. Az egyik érintett hölgy, Lázók Renáta arról írt a közösségi oldalán, hogy a szégyenletes ügy miatt az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz (EBH) fordul.

A múlt hétvége másik súlyos híre volt, hogy szinte napra pontosan egy éve került be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház szülészetére egy vajúdó nő. Ami a miskolci kórházban történt vele, arra nem csak a kislánya születése miatt fog örökké emlékezni.

Elmondása szerint szülés közben a szülésznő rászólt, hogy ha még egyszer kiabál, felpofozza és az arcába nyomja a párnát.

A szülés után a kismama bocsánatot kért, amiért kiabált vajúdás közben, erre az őt ellátó orvos közölte vele, hogy ha még egyet kiabált volna, behívja a pszichiátert, elveteti tőle a gyereket és „nem lehet gyese”, amihez még hozzátette, hogy „ti cigányok úgyis csak a pénzért szültök”.

Az érintett hölgy - érthető módon és teljesen jogosan - az EBH-hoz fordult, mert szerinte azzal, hogy szülés közben a roma származására utaló, az emberi méltóságát sértő megjegyzéseket tettek rá, a kórházban megsértették az egyenlő bánásmód követelményét és megvalósították a zaklatás tényállását. Az EBH megállapította, hogy megsértették a nő emberi méltóságát és az egyenlő bánásmód követelményét. A kórházra félmillió forint bírságot szabtak ki, a határozatot az intézménynek fel kell tennie a honlapjára.

És a sokunk által hősként tisztelt cigány származású rákkutató, Horváth József is egy szégyenletes és mélységesen felháborító történetet írt le a közösségi oldalán, mely szerint meglátogatta a karcagi kórházban beteg édesanyját:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.