2017. február 4., szombat

ORBÁN MEGÉGETHETI MAGÁT A METRÓ ÜGGYEL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: deluxe info
2017.02.04.


Nyilvánosságra hozták az OLAF jelentését a metróügyről. Beindult a nagy propaganda gépezet, kire lehet kenni mindazt, ami ott áll. Medgyessyt már megnevezték, de többen állítják, Orbánék sem feltétlenül tudnak jól kijönni az ügyből.

Lehet elmélkedni azon, hogy miként van az, hogy tulajdonképpen eddig alig-alig akadtak szabálytalanságokra az EU hatóságok Orbánékkal kapcsolatban, és punkt az elmúltnyolcév bukott most be.

Illetve, mintha csak ezek a részek lennének érdekesek. Medgyessy, a Demszky vezette önkormányzat stb.

Pedig az ügy ennél nyilvánvalóan bonyolultabb.

Orbán Viktor múlt héten Brüsszelben járt. Látogatása egybeesett az Európai Bizottság OLAF jelentésének értékelésével, amit december 6-án adott ki az EU csalás elleni bizottsága, s amiről mostanig csak beszéltek, amúgy dugdosták. Az ember a jó lapjaival kivár, nem vágja egyből az asztalra. A jelentés megállapította, hogy az EU által is finanszírozott négyes metróra adott támogatásból 78 milliárd forintot (228 millió Euro) az európai regionális hatóságának, további 17 milliárd (55 millió euro) forintot pedig az Európai Fejlesztési Banknak kell visszatérítenie a magyar államnak. Egy EU-s forrás megerősítette a neweurope.eu-nak, hogy az OLAF által vezetett nyomozás, azt javasolta, hogy a teljes 78 milliárd forintos összeget téríttessék meg. A forrás szerint a Bizottság most osztja meg és elemzi az információkat a magyar hatóságokkal. Azaz, Polt Péter és csapata adja az infókat alapvetően a vizsgálatokhoz. A többit mindenki fantáziájára bízzuk.

Míg a támogatás visszafizetése nem lenne szokatlan az EU által támogatott projekteknél, azoknak az érintetteknek a köre akik hivatallal való visszaéléssel érintettek lehetnek, külön pikantériát adnak az ügynek és kihegyezhetik a konfliktust. Hiszen a magyar ügyészség által folytatott nyomozás politikai érintetteket tételez fel az M4-es metró-kocsi beszerzésével kapcsolatos korrupciós ügyben.

Ám, akik bennfentes hírekkel rendelkeznek, állítják, hogy az ügy következményei és politikai hatásai erősen érinthetik akár a Orbán Viktort illetve tettestársit is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.