2017. február 10., péntek

ORBÁN NEMET MOND A NYUGATI BÉREKRE, CSAK HATALMON MARADJON

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KÁLMÁNATTILA
2017.02.10.


Orbán Viktor tizenkilencedszer értékelt évet és az égegyadta világon semmi újdonsággal nem szolgált. A fideszes és a kormányzati elit színe-java viszont úgy ujjongott ettől, mintha nem lenne holnap. Azért gyorsan foglaljuk össze, hogy néz ki a beszéd alapján a miniszterelnök szerint a világ és mik következnek ebből.

...Orbán azzal indított, hogy a történelem kilépett a számára kijelölt mederből. Ez akkora közhely, hogy az igazságtartalmán kár is rugózni. Azonban igaz, hogy az elmúlt egy-két évben olyan eseményeknek vagyunk a szemtanúi, amelyeket joggal nevezhetünk történelmieknek. Kezdve az oroszok mozgolódásától, a szíriai háborútól, a menekültválságtól, át az Európai Unió destabilizálódásán, egészen a Brexitig és Trump megválasztásáig.

Ezekre az eseményekre rengetegféle választ lehetne adni, de Orbán magasztos elvek mögé bújva, tisztességes opportunistaként azt választotta, hogy belpolitikai hatalmi érdekeit helyezi az első helyre. Csatáit látszólag kizárólag a nemzetközi színtéren vívja, ahová magyar ellenfelei nem követhetik, ezzel sulykolva az ellenzék jelentéktelenségét. És azt, hogy ezekben a veszélyes időkben csakis ő tudja, mi Magyarország érdeke, mindenki más még a problémákat sem látja, ezért alkalmatlan a vezetésre.

Ezt önti le a kormányzati kommunikációs gépezet elcsépelt népmesei elemekkel: egy kis ország felveszi a harcot a nagyok ellen, míg végül kiderül, hogy végig neki volt igaza. Miközben jó előre kitervelt, a közös uniós megoldásokat rendre kigáncsoló taktikázást folytatnak Orbánék: épp nekik köszönhetően alakul úgy a helyzet, ahogy szeretnék; semmi jóslás nincs itt, csak nyers számítá
s...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.