2017. február 21., kedd

ORBÁN VIKTOR KEZD NAGYON UNALMAS LENNI

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2017.02.21.


Teljes gőzzel dolgozik a kormány kommunikációs gépezete azon, hogy újabb ellenségeket kreáljon a magyarok számára, illetve, összeálljon végre egy olyan stratégia, amellyel a Fidesz magabiztosan vághat neki a 2018-as parlamenti választáskampányának. Egyelőre azonban csak lerágott csontok esnek ki ebből a gigantikus gépezetből. Olyan témákat rángatnak elő, mint a migráció, Soros György és a civilek ostorozása, no meg a jó öreg Brüsszel pocskondiázása. Orbán Viktor meg is mondta parlamenti szezonnyitó beszédében, hogy mitől kell félnie a magyarnak, de ezek a szavak már üresen csengtek, így láthatóan maga a miniszterelnök sem hisz abban, hogy egy ilyen lejárt lemezzel sok bulizót lehet a Fidesz táborába csalogatni egy év múlva.

Régi dilemma a politikai elemzők körében, hogy egy-egy vesztes ügy kapcsán a Fidesz politikusai szándékosan beszélnek-e összevissza, vagy tényleg olyan nagy a fejetlenség a párt háza táján, ami a legrosszabbat hozza ki Bánki Erikből, Kósa Lajosból, Németh Szilárdból vagy éppen Tarlós Istvánból. Ha ez a második variáció az igazság, akkor tényleg nem kell összecsinálnia magát az ellenzéknek Rogán Antaltól, Habony Árpádtól és a századvéges háttércsapattól, hiszen a kormányzati kommunikációs guruk úgy futnak az események után, mint hasmenéses csiga a homokozó felé.

Mindazonáltal ebben a nagy kuszaságban Orbán Viktor karizmája még inkább megvillan, hiszen kit érdekel ma bármelyik fideszes sublenc álláspontja, ha a főnök épp az ellenkezőjét mondja? A budapesti olimpiai pályázat sorsa egyetlen ember kezében van, és azt Orbán Viktornak hívják. Ő találta ki, ő ölt bele az előkészületekbe mintegy húszmilliárd forintot, és ő is fog kihátrálni mögüle, ha már politikai veszteségként éli meg az ügy támogatását. Feltűnő azonban, hogy mostanában ő is egyre több kérdésre ad kitérő válaszokat, így az olimpia kapcsán is csak célozgat arra, hogy itt már bottal üthetjük a sportesemény mögött felsorakozó nemzeti egységet. Nem mintha nem ő mondta volna még a szocialisták országlása idején, hogy a haza nem lehet ellenzékben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.