2017. február 21., kedd

ORBÁN-VONA CICAHARC - IZGALMAS TAVASZI ÜLÉSSZAK ELÉ NÉZÜNK

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2017.02.21.


Február 20-án kezdetét vette az országgyűlés tavaszi ülésszaka, amely Orbán Viktor a 2017-es év teendőiről című napirend előtti beszédével kezdődött. A miniszterelnök néhány látványos hantával és csúsztatással lényegében megismételte két héttel ezelőtti évértékelőjét. Nem esett viszont szó a közvéleményt az elmúlt hetekben leginkább megmozgató olimpia-rendezési népszavazás-kezdeményezésről, és annak eddigi sikereiről. Mondhatjuk azt is, hogy Orbán látványosan kerülte a témát. 

Az ülésszak nyitányának csúcspontja egyértelműen Orbán Viktor és Vona Gábor adok-kapokja volt. Először Vona ment neki Orbánnak, akit önzőséggel, kapzsisággal és gyávasággal vádolt meg, majd a miniszterelnök válaszában kvázi lebuzizta Vona Gábort, ami nem megszokott kijelentés egy miniszterelnöktől, ráadásul nem az országgyűlés épületében.

Orbán megismételte beszédét

A miniszterelnök nem kockáztatott nyitóbeszéde során, gyakorlatilag mindazt megismételte, amit már két héttel ezelőtti évértékelő beszédében is elmondott. Beszédét pozitív gazdasági adatok felsorolásával kezdte, kiemelve, hogy idén akár 4,1 százalékos gazdasági növekedés is lehet. Arról viszont nem esett szó, hogy tavaly jócskán alulmúlta a magyar gazdaság teljesítménye a várakozásokat, és a régióban ismét sereghajtókká váltunk. Az öndicséret itt még nem ért véget, a miniszterelnök legerősebb kijelentése pedig egyértelműen ez volt: A magyar modell működőképes.

Ha a magyar modell alatt azt értjük, hogy az uniós transzferekből fenntartjuk annak látszatát, hogy a magyar gazdaság sikeres, akkor igaza volt a miniszterelnöknek, ellenkező esetben egy teljesen rossz modell mentén próbálunk A-ból B-pontba eljutn
i...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.