2017. február 5., vasárnap

ROTYOG, MINT MINT A POTTYANTÓS VÉCÉ TARTALMA NYÁRI NAPNAK ALKONYULATÁNÁL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2017.02.04.


Nagyon várom azt a pillanatot, amikor mindenkinek a piacról kell megélnie. Érdeklődve fogom figyelni azokat az isten tudja miért fizetett szerencsétleneket, akiket ma a mi pénzünkből hízlal az egypártrendszerben működő kormány azért, hogy a központilag kiadott propagandát tolják. Miután minimális újságírói morállal megáldott ember nem igazán kapható fekália-gyúrásra, marad a legalja. De az aztán marad és rotyog, mint a pottyantós vécé tartalma nyári napnak alkonyulatánál.

Vannak ugye a külön erre a célra létrehozott mindenfélék. Azok eleve is úgy szerveződtek, hogy csak az ment oda dolgozni, akinek minden belefér, gátlásai nincsenek – igaz ugyan, hogy többnyire írni sem tud, de hát valamit valamiért -, alapvető erkölcsi értékekről még csak harangozni sem hallott, tehát ott nagy meglepetés nincs. Vannak aztán a lemészárolt, egykor mértékadó oldalak, mint amilyen az Origo. Számomra különösen fájdalmas az, ami ott történik. Nem tudom, hogy maradt-e egyetlen újságírójuk is (nem az újságíró szakmára gondolok, hanem az újságírói hivatásra), de nem tartom valószínűnek.

Egy újságíró ugyanis az életben nem adná a nevét olyan szeméthez, amit napi szinten ont magából ez a pöcegödörré silányult akármicsoda. Igaz, hogy a cikkek jókora hányada a szerző bármiféle megjelölése nélkül jelenik meg. Nem is nagy csoda, én sem adnám a nevem az ilyesmihez. Igaz, hogy nem is írnék meg ilyesmit. Az „ilyesmi” jelen esetben az Index megfenyegetése. Mert a látszat ellenére szerintem erről van szó. A Spéder Zoltán tulajdonában álló hírportál böki a hatalom csőrét, mert a nagyon kevés – még nem kormánypropagandát szolgáló – felületek egyike. Spédert már többé-kevésbé kicsinálták, de az Indexet eddig nem sikerült átvennie a Habony-médiának, ahogy az Origót igen. Sőt, a hírek szerint Spéder Simicska Lajosnak adja el a portált, ami egészen biztosan nem felel meg a kormány érdekeinek. Ezért megindul a mocskolódás, mert erre van igény és van fizetőképes kereslet.

A taktika a szokásos. Van egy alap-sztori, ebben az esetben az, hogy Budapest Főváros Önkormányzata végrehajtást kezdeményezett az Index.hu Zrt. ellen. A végrehajtás tényét a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága bejegyezte. Az nem derül ki a nyilvánossá tett iratból, hogy milyen aprópóból és mekkora összeg erejéig indult a végrehajtás. Lehet bármi, egy be nem fizetett parkolási bírság, egy rendezetlen bérleti díj, egy tévesen, vagy hiányosan utalt önkormányzati adó.

A szokásoknak megfelelően a nagy sztorit a Ripost néven futó akármicsoda tárta fel, onnan aztán a szokásos menetrend szerint átvette a lakájmédia. Körbefingás – ezt a kifejezést használta a munkatársam és ennél jobban nem is lehetne jellemezni a történetet. Átvette a Lokál és mindenki más, például az Origo. Ez utóbbi a szikár, ám semmit nem jelentő tényhez még hozzácsapott egy kis színest, a legaljából...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.