2017. február 15., szerda

SZERESSÜNK EGYÜTT GYŰLÖLNI!

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2017.02.15.


A jelek szerint a modern technológia lehetőségei végtelenek és a pihent agyak a legképtelenebb ötleteket is megvalósítják az internet segítségével. Brendan Alper például a Hater nevű alkalmazással azokat az embereket ismerteti meg egymással, aki ugyanazokat a személyeket vagy dolgokat utálják.

„Oszd meg, amit utálsz azzal, akit szeretsz” – ez a Hater mindent eláruló mottója. Az alkalmazás lehetőséget ad a felhasználónak több, mint 3 ezer személyről vagy dologról való vélemény-nyilvánításra. Szerepel közöttük Donald Trump, a marijuána, a sznobok. A felhasználónak csak az ujját kell futtatni egy hangulatjelen: lefelé, ha utálja, felfelé, ha kedveli, balra, ha tetszik neki, jobbra, ha nem és le kell zárni, ha semlegességét akarja kifejezni.

A Hater forradalmat jelenthet a közösségi hálók filozófiájában, amennyiben azok általában a pozitívumokat osztják meg. A „feltaláló” azonban ezúttal azokból a pszichológiai tanulmányokból indult ki, amelyek azt bizonyítják, hogy a gyűlölet is összetart...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.