2017. február 4., szombat

VENDÉG: OLYAN ORSZÁGBAN SZERETNÉK ÉLNI, AHOL A TÖRVÉNY NEMCSAK A KÓLÁT VÉDI

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Pokorny Szilárd
2017.02.04.


...Én pedig olyan országban szeretnék élni, ahol a törvény nem elsősorban az Orbán Viktorokat, Rogán Antalokat, Mészáros Lőrinceket és Habony Árpádokat védi, hanem a minimálbéren élőket, a közmunkásokat, a munkanélkülieket, a hajléktalanokat, a romákat, a fogyatékkal élőket, és minden olyan embert, aki ugyanúgy magyar állampolgár, mint a hatalmasok, de nincs meg hozzá a pénze, a tudása, a képessége, nincsenek meg hozzá a körülményei, hogy megvédje a saját érdekeit, hogy kiálljon értük.

Tombol a gőgös kivagyiság, az elvakult, önhitt ámokfutás, amelynek során kifosztják, elsíbolják a közvagyont, az országot, mindent, ami a miénk. Módszeresen fejlesztik vissza és bontják le a demokráciát szavatoló intézményeket, tiporják lábbal a függetlenséget, az autonómiát és a szabad gondolkodást, pártolják az elvtelen és gerinctelen szervilizmust, kivéreztetik és lezüllesztik a kultúrát és a nép jólétéért felelős intézményeket, elképesztő nagyságrendű összegeket szivattyúznak ki az adóinkból és az EU-ból érkező, eredetileg a mi javunkat szolgáló pénztengerből. Közben teljesen hülyének néznek, átvágnak és megaláznak minket, nap mint nap a szemünkbe hazudnak élő, egyenes adásban, és ha egy hazugság lelepleződik, egy tízszer akkorát mondanak helyette. És mi úgy tűrjük mindezt, olyan bénultsággal, ahogy a kígyó tekintete által megdelejezett mongúzok várják a halálos harapást.

Nem tudom, mikor ébredünk már fel ebből a bénult kábulatból, mikor jövünk már rá, hogy a többség mi vagyunk, nálunk az igazság, és csak meg kéne ráznunk magunkat, és az asztalra csapni, vagy egyszerűen összefogni, kiállni egymásért, megszervezni magunkat, és nagyon határozottan azt mondani: eddig, és ne tovább!.

Csak azt tudom, hogy nagyon itt lenne már az ideje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.