2017. március 4., szombat

AZ AMERIKAIAKAT IS KI KELL TILTANI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.03.04.


Ezt nem csupán én mondom, hanem azok az amerikaiak is, akiket felháborít Trump “great” Amerikájának viselkedése mindenki mással szemben. Az amerikaiak nagy része elutasítja, hogy Amerika a legszigorúbb bevándorlási politikát követi, de elvárja, hogy az amerikaiak bárhova szabadon járjanak. Ezt most tetézte Trump kitiltása, amikor már vallási alapon és országonként diszkriminálnak. Hamarosan jön az újabb rendelet, ami hasonló lesz ehhez.

Tarthatatlan, hogy az Egyesült Államok azt gondolja, hogy mindenkinek megtiszteltetés, ha egy amerikai beteszi a lábát az országába, s elvárja, hogy hasra essenek előtte, de ő maga szabadon korlátozhat bárkit. A vízummentesség sem garancia a belépésre, az ESTA-val is bárkit vissza lehet fordítani, érvényes vízumnál is egy gyomorfekély átjönni a határon. Ha valaki átjutott, az olyan érzés, mintha a frontvonalon kelt volna át géppuskatűzben.

A vízumigénylések során gyakran úgy bánnak az emberekkel, mint a kutyával, megaláznak másokat, sokakat “szívatásnak” vetnek alá (ahogy arról beszámolnak a sértettek), és úgy bánnak emberekkel, mintha bűnözők volnának. Ha egy amerikaival bárhol így bánnának, az felháborodottan kérné ki magának. Ha ezt egy nem amerikai teszi, akkor őt megbilincselik, fogdába vágják és kitoloncolják.

A bevándorlási politika egy katasztrófa. Az indok, hogy megvédjék az országot, miközben 11-12 millió illegális van Amerikában, és legalább annyi a szürketartományban levő. Ezek iszonyatos számok, miközben értelmiségiek, művészek képtelenek munkavállalói vízumot, bevándorlási vízumot szerezni. Nevetséges, ahogy a bolhát szűrik és az elefántot engedik. Lassan megoldódnak ezek a problémák, mert ahogyan az amerikai állam viselkedik, attól mindenkinek elmegy a kedve, és azt mondja, hogy ennél már bárhol jobb lenni.

Annál taszítóbb megoldás nincs, amit Trump csinál, hogy akkor kiszórja, mint a szemetet, azokat az embereket, akik az amerikaiak hibájából képtelenek akár harminc éve legalizálni magukat. Vagy akkor tényleg légmentesen le kell zárni a határt, ahogy Trump akarja, falat húzni az égig, és akkor se ki, se be. Mert ha be nem, akkor kifelé sem. Az nem megy, hogy nekünk mindent, másnak semmit. Miközben nem lopni jönnek ide az emberek, mint Trump, és nem adót csalni, mint ő, hanem értéket teremtenek, az országnak van szüksége rájuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.