2017. március 30., csütörtök

AZ ORFK SZERINT NEM BÜNTETHETNEK A KÖZTERESEK

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Bagyinszki Dániel
2017.03.30.


A CEU-ra szabott törvénytervezet híre, ami ellehetetlenítené az intézmény működését, leuralta tegnap a médiát. Az ország többi része azonban nem állt meg, a Szerencsejáték Zrt.-től L. Simon László érdekeltségei is kaptak pénzt, az állami sportcsarnokok üzemeltetője pedig egy cégre szabott pályázatot írt ki.



Ezekről ne maradj le!

Monopolhelyzetet teremthet a pályázatán az állami sportcsarnokok üzemeltetője (Index)

Szerencsés kultúriparosok a Szerencsejáték Zrt pénzosztásán (Átlátszó)

ORFK: A közeteres kamerák nem felelnek meg a jogszabályoknak (Index)

Ha van 3 perced:

Monopolhelyzetet teremthet a pályázatán az állami sportcsarnokok üzemeltetője

A közbeszerzési eljárás közben módosította a műszaki feltételeket egy főleg fűnyíró-eszközökre kiírt pályázaton a Nemzeti Sportközpontok (NSK). A nagy, állami tulajdonban lévő sportcsarnokokat, legyen az uszoda vagy stadion üzemelteti az NSK, aki egy olyan kitételt módosított, ami miatt úgy tűnik, hogy csak egy cég lehet a nyertes pályázó. A közbeszerzésben az azonos telephellyel rendelkező Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. a partnerük.(Index)

Szerencsés kultúriparosok a Szerencsejáték Zrt pénzosztásán

A II. kerület sajtóreferense, L. Simon László-érdekeltségek és adótartozás miatt végrehajtás alatt álló cég is kapott a Szerencsejáték Zrt. nonprofit cégétől, a Szerencsejáték Nonprofit Service Kft.-től pénzt. A cég 2014 óta intézi a Zrt. szponzorációit és támogatásait. A különböző nemes célok mellett a haveri körök is jelentős összegeket nyertek el, a cikksorozat második részében a kultúrával kapcsolatos kifizetések kerülnek górcső alá. (Átlátszó)

ORFK: A közeteres kamerák nem felelnek meg a jogszabályoknak
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közleménye szerint a közterület-felügyelet kamerái a külön jogszabálynak nem felelnek meg, így nem állapíthatják meg a felelősséget szabályszegés esetén, ezért csak feljelentést tehetnek az ügyekben. A feljelentés hatására a rendőrségnek ezután le kell folytatnia az eljárást és ők már bírságolhatnak is. Az ügy onnan indult, hogy Tarlós István főpolgármester a közteresek bírságainak be nem fizetésére bíztatta az autósokat. (Index)

Beszédes helyre költözött Rogán Antal feleségének cége

Rogán Cecíliának Sarka Katával közös cége, a Nakama&Partners az egyik legnagyobb V. kerületi hotelbefektetők üzlettársának tulajdonában lévő ingatlanban bérel irodát. Váradi Ernő ez az üzlettárs, a hotelbefektetők pedig Sameer Hamdan és Zuhair Awad. A két jordániai férfi bevallottan jóban van a Rogán Antal, volt V. kerületi polgármesterrel, aki feleségével Rogán Cecíliával két szállodájuk megnyitóján is jelen volt, illetve beszédet mondott. Ernő velük áll kapcsolatban több mint 10 éve, két vállalkozást is birtokolnak együtt. (Direkt36)

Ha van még két perced:


Két éve kész van a Sorsok Háza, de máig nem nyitott meg.
A Miniszterelnökségnek ötlete sincs a látogathatósági időpontra. (444)

A hírekben mostanában legnagyobb gyakorisággal jelentkező állami hóbort, a vizes világbajnokság költségvetése újabb 1 milliárddal nő. (Átlátszó)

A fővárosi szuperkórházakról szóló friss kormányzati előterjesztés továbbra sem tisztázza
a szükségességüket – Kincses Gyula egészségügyi szakértő szerint. (MNO)

376 millió forintért nyerte el a Kalotherm Zrt. a Terrorelhárítási Központ épületeinek hőszigeteli munkáit. (Átlátszó)

A Pető Intézet visszaveszi az elküldött konduktorokat.
Az intézet rektora és kancellárja közös sajtóközleményben jelezte, hogy a korábbi bérüket megtartva venné őket fel, pedagógus besorolással. (Index)

17 000 hektárnyi vadászterületre hív Mészáros Lőrinc cége, a Vért Vadászati Kft. szálláshelyei közül például választhatjuk az állami tulajdonban lévő, vérti vadászházat is. (Heti Válasz)

A Fejér megyei NAV felfüggesztést kért Tiborcz István, a miniszterelnök vejének egyik cégére
. A Tiborcz-család több tagját is a tulajdonosai közt tudó vállakozásnak 2013-ban már volt ebben a helyzetben. (HVG via Népszava)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.