2017. március 13., hétfő

AZÉRT KÜZD A KORMÁNY BRÜSSZELBEN, HOGY TOVÁBBRA IS VÁLTOZATLAN MÓDON ÁRAMOLHASSON A TAO-PÉNZ

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Provolone
2017.03.13.


A felcsúti fociakadémiához a tao-nak köszönthetően már 13,9 milliárd forint közpénz vándorolt az elmúlt években. Az eredmény: a Felcsút tavasszal kiesett az NB I-ből, az akadémia saját nevelésű játékosai pedig alig lépnek pályára. Az MLSZ gazdasági igazgatója elismerte, hogy rengeteg szabálytalanság lelhető fel a tao felhasználása során, de ez valószínűleg a kormányt egyáltalán nem zavarja. Mint kiderült, azt kérték az Európai Bizottságtól, hogy változatlan formában engedélyezze Magyarország számára a látvány csapatsportok támogatásának rendszerét.

Bánki Eriktől, az országgyűlés gazdasági bizottsága elnökétől megtudhattukhogy az égvilágon semmi összefüggés sincs aközött, hogy a FUNA ennyi pénzt kap, illetve hogy Felcsúton lakik a miniszterelnökünk. Az persze elismerik, hogy a tao-támogatások nagy része Felcsútra megy, de indoklásuk szerint ennek az az oka, hogy a felcsúti akadémia volt az első, amely stadionfejlesztésben gondolkodott, és a kiszolgáló létesítményeit is megtervezte. A költői kérdést nem tette fel soha senki: mitől lehetett annyira felkészült a Puskás Akadémia, hogy a törvény megszületésének pillanatában már kész tervekkel rendelkezett, hogyan is indítaná el a saját stadionfejlesztési programját.
Nem csak Felcsút az egyetlen nagyon szerencsés csapat „tao-ügyileg” Ebben a szezonban Tállai Andráshoz köthető klub, a Mezőkövesd Zsóry FC is kapott 778 millió forintot, továbbá Seszták Miklós fejlesztési miniszter városának, Kisvárdának is jutott 580 millió forint...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.