2017. március 13., hétfő

MÉSZÁROS LŐRINC AZ ÚR A DERESZLA BORÁSZATBAN, TOKAJI CÉGBIRODALMA IS LETT FELCSÚT URÁNAK

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2017.03.13.


Személyesen vette át Mészáros Lőrinc annak a tokaji borászatnak a testvércégét, amelyet családi vállalkozása tavaly év végén szerzett meg. A felcsúti polgármesteré a Dereszla Sparkling, illetve közvetve a Henye Borászat is – ezzel csinos tokaji borászbirodalma termett.

Egyre több cégnél vállalja arccal/névvel a befektetést Mészáros Lőrinc. Kisebb felbolydulást okozott például a tőzsdén, amikor a napokban 16,9 százalékot a nevére vett abból az Opimus Group Nyrt.-ből, amelyről minden tagadás ellenére nagyjából köztudott volt, hogy az ő érdekeltsége. Nemrég írtuk azt is: családi cége, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bevásárolt a szintén hozzá kötődő Békés megyei agrár-cégcsoportba.


Szintén a Búzakalász 66 volt a vevő tavaly november végén, amikor megszerezte a bodrogkeresztúri Dereszla Bortermelő Kft.-t. Ez azonban csak a kezdet volt: a hvg.hu által tavaly májusban pedzegett felvásárlásból az év végére lett lepapírozott üzlet. A Dereszla Kft.-t nyomban meg is bízta a Földművelésügyi Minisztérium, hogy az 1956-os emlékév tiszteletére palackozza újra az 1956-os évjáratú aszút, az RTL Klubnak a birtokigazgató azt nyilatkozta, hogy önkéntes munkában.

Mészáros a napokban maga vette át a Dereszla Kft.-ből 2013-ban kivált Dereszla Sparkling Kft.-t – ez a friss Cégközlönyben jelent meg. Visszanézegetve a cégadatokat, az is látszik, hogy az eddig a Dereszlához kötődő másik két borászatban, a Henye és a Tokaj-Major Kft.-kben is a Búzakalász lett a tulajdonos a közelmúltban
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.