2017. március 11., szombat

BÄTISTA ÚR KÖNYVECSKÉJE

HUPPA BLOG
Szerző: Cserpes Tamás
2017.03.11.


Jó, hogy jön, sógorasszony! – mondta Pepin. – A Francin, az egy cihopata, egy idegbajos, Bätista úr könyvecskéje szerint langyos vízzel kéne mosnia a nemi szervét, vagy jó levegőn tartózkodnia. De ha már itt van, akkó iskolázás lesz avagy sulbildung, mert énnekem csupa jelesem vót, kitüntetéseim, nem mint annak a hülye Hanáknak, aki a szemlén kilépett, és aszongya a von Wucherer ezredesnek: “Gazduram, kend itt marad a rekszumlinkszumaival, émmeg megyek haza, én katona nem leszek…”, az ezredes meg ráordított a sarzsira: “Miféle kolerát tartanak itten? (Bohumil Hrabal – Sörgyári capriccio)

Szegény, jó öreg Orbán Viktorunkon úgy elhatalmasodott a beteges üldözési mánia, miszerint Soros György őt kegyetlen módon le szándékozik mészárolni, hogy ezen nyomorúságos állapotán már csak Bätista úr praktikus tanácsi segíthetnének.

Pár hordónyi langyos víz diszkrét beszerzése igazán nem borítaná fel a hazai költségvetést. Tessék végre megnyugodni. Nem kell mindjárt páncélautókkal az utcára vonulni, ha a tisztelt miniszterelnök urat éppen szörnyű migrén gyötri valami, hirtelen felbukkant elszámoltatási ármány miatt. Terrorelhárítási Központ, golyóálló alsógatya mellékhelyiségekben való használata biztosan nem szerepel Bätista úr praktikus könyvecskéjében...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.