2017. április 1., szombat

BOLDOG SZÜLINAPOT, FÁRADT EMBEREK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.03.31.



Kezdek aggódni az Orbán nevű emberért. Na jó, a franc nem aggódik érte, de azért valami gond van. Úgy értem, azon túl, ami már évek óta van. Ez másmilyen gond. Fogalmam sincs, hogy Finkelstein betegsége-e az ok – tényleg! Habony Árpád született zseni hol van? Nem hiányzik, csak kérdem, hogy ő már úszik a part felé, szájában egy zacsi fehér porral? -, vagy egyéb, de kezd rohadtul unalmas, színtelen-szagtalan lenni a naponta tálalt moslék.

A vezér püffedt arca, véreres szemei, testének folyamatos dagadása sem nyújtanak bizalomgerjesztő látványt, de ez legyen az orvosai problémája. Különben sem a külsejét szeretjük egy politikusnak. Meg Orbán Viktornak sem a külsejét szeretjük. Én mondjuk semmijét nem szeretem, de aki igen, az valamit biztosan. Régebben az volt, hogy a nagyikák beleszerelmesedtek, mert olyan fiatal, pont, mint az uram volt 60 évvel ezelőtt, vagy mint a fiam volt 40 éve, vagy mint az unokám. De azt senki nem fogja mondani, hogy húde szimpi ez a Viktor, az unokám is pont ilyen szétesett-arcú, zavaros nézésű.

Szóval az új rajongók szerintem visszafogottabban csődülnek. Márpedig a kormánynak és/vagy a Fidesznek gyakorlatilag semmi mása nincs, mint Orbán Viktor. De a világon semmi más. Sem karizmatikus politikusai (nem karizmatikus sem), sem elismert, jó szakemberei. Semmi, nudli, lópikula. Lázár nem buta, de legalább annyian utálják, mint ahányan kiütést kapnak tőle. Rogán Antalt még az ősfideszesek is legfeljebb bottal pöckölik, annyira kínos. Nincs is tovább. Ki jöhetne még szóba? Szijjártó? Varga? Kósa? Németh Szilárd? Ne vicceljünk már.

A rendszerből élő és hasznot húzó paraziták (az a néhány száz ember, akiknek jó így a rendszer) szerintem erősen retteghetnek, hogy a bálvány el talál dőlni, mint féldisznó az ólban. Akkor pedig kakukk.

Márpedig halványul a szentkép. Leszarták a legyek is, töredezik a festék, fakulnak a színek. Az éppen 29 éves Fidesz vezére elkopik. Nincs már mondanivalója. Az alternatív valóságban biztosan nem történik semmi érdekes, a valódi valóság pedig túlságosan szürke és unalmas. Az a nagyon erős kommunikációs gépezet, ami eddig tartotta az egészet, mint karó a babot, valahová eltűnni látszik...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.