2017. március 11., szombat

EURÓPA HIPOKRITÁJA

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2017.03.11. 


A lengyelek megorroltak pávatáncosunkra, amiért az nem állt ki mellettük a Tusk elleni vétóban. Jóllehet felcsúti kisvasutasunk már előre megmondta, hogy ő nem fog hőn szeretett európai néppártjának jelöltje ellen szavazni, hiszen oda tartoznak ők is. Bezzeg 2014-ben, amikor a szintén néppárti Jean-Claude Juncker ellen szavazott, akkor ez nem jutott volna eszébe. Ő már csak ilyen álszent, a szerencsétlen. Odakint másképpen próbál viselkedni, mint idehaza, de ez nem mindig sikerül.

Mert bizony Orbán véleménye Európáról minden esetben olyan tényadat, melyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. Még aggódásában is megjelenik ez, amikor Nagy Gáspár szobrának avatásán azt mondja, azokra a költőkre hivatkozva, akik szerinte Petőfivel együtt a politikai korrektséget a hamis próféták legfőbb ismérvének tekintették, hogy „Ma velük együtt kérdezzük, és minden nap egyre sürgetőbben, hogy vajon mi lesz hazánkkal, ezzel a boldogtalan, farizeusi Európával, amely cinkos lelkiismeretét modern mesékkel csitítja, miközben sorsa csak egy szalmaszálon függ?”

Mert nemzetállami függetlenségünk mindennél fontosabb számára, úgy tesz, mintha a hungarikumokon kívül lenne még említésre méltó nemzeti termékünk. Úgy tesz, mintha nem függenénk ezer szállal a világtól, mint ha nem lennénk ráutalva más nemzetekre gazdaságban, honvédelemben, mintha a kultúrán, tudományon és a sporton kívül valamit is számítana nemzeti szuverenitásunk. Mintha annak melldöngető hangsúlyozását nem szenvedtük volna meg eléggé eddigi történelmünk során. De ő mégis a Kossuth rádióban így beszél: „Tehát, az európai nemzetek – most az Európai Unióról beszélek – fellázadnak az ellen a brüsszeli politika ellen, amely folyamatosan hol nyíltan, hol suttyomban, lopakodva – ahogy mi mondjuk –, hatásköröket akar elvenni a nemzetállamoktól, mindenbe bele akar szólni, és egyre kevésbé ad lehetőséget, hogy mi magunk döntsünk a saját életünkről.” Mintha egy unióban a nemzetállami szuverenitás olyan lenne, mint unión kívül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.