2017. március 15., szerda

GYÓGYSZEREM AZ ÜNNEPRE

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Aczél Gábor
2017.03.14.


A patikus hiába ütötte be a gépbe az egyik receptre felírt tabletta neve helyett a vele azonos hatóanyagot tartalmazó, de olcsóbb tabletta nevét, a gép azt nem árazta be, hanem kiírta, hogy a helyettesítést jogszabály nem engedi. Néhány száz forint volt csupán az árkülönbség, de nem értettem a tiltást, hiszen a többi gyógyszerem esetében a receptre felírtak helyett ezúttal is megkaptam a rendszeresen vásárolt olcsóbb (és összességében több ezer forint megtakarítást eredményező) változatot.

Reggelenként, jobbára pontban nyolckor látok hozzá napszakokra porciózni aznapi (a feleségem szerint életmentő) tablettáimat. Ez ma is így történt, miután a kifogyottak helyébe tegnap vásárolt gyógyszeres dobozokat besoroltam.
A művelet során – miközben egy, a vásárláskor ért bosszantó körülményre gondoltam – hívott valaki telefonon.

Az illetőt nem zavarta, hogy a bemutatkozását követő szövege hallatán felröhögtem.

A tegnapi bosszankodásom oka, hogy a gyógyszerész hiába ütötte be a gépbe az egyik receptre felírt tabletta neve helyett a vele azonos hatóanyagot tartalmazó, de olcsóbb tabletta nevét, a gép azt nem árazta be, hanem kiírta, hogy a helyettesítést jogszabály nem engedi. Néhány száz forint volt csupán az árkülönbség, de nem értettem a tiltást, hiszen a többi gyógyszerem esetében a receptre felírtak helyett ezúttal is megkaptam a rendszeresen vásárolt olcsóbb (és összességében több ezer forint megtakarítást eredményező) változatot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.