2017. március 18., szombat

GYURCSÁNY MAGÁT ÜTÖTTE KI BOTKA HELYETT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KÁLMÁNATTILA
2017.03.18.


Gyurcsány Ferenc ismét nekirohant Botka Lászlónak, de saját magát nyársalta fel. “Csak az idei évben 460 millió forint adót fizettem be. Több adót fizettem be idén, mint amit Botka László egész életében keresni fog” – mondta a DK-elnök az ATV-ben, és így két mondattal igazolta, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltjének nagyon is igaza van, amikor luxusadót sürget.

Két hete írtunk Gyurcsány coming outjáról, amikor végre maga is elismerte, hogy a szociáldemokráciához körülbelül annyi köze van, mint Dagobert bácsinak. Ehhez annyi kellett, hogy felálljon Botka László, és az MSZP frontjában legyen egy olyan politikus, akit komolyan vesznek a választók és valóban baloldali programot hirdet. A stabilan 10 százalékos támogatottság alatti pártja élén az ellenzéki blokk vezetéséről álmodozó volt miniszterelnöknek ez csípi a szemét. Úgyhogy támad, ahol tud: ha Botka baloldali, akkor én nem – ez a képlet.

Viszont gondolhat bármit Gyurcsány a világról, a fanatikus hívein kívül leginkább balról számíthat szavazatokra, ezért minden szempontból szerencsétlen húzás az a csata, amibe elkezdett beleállni. Ez a “több pénzem van, mint neked, úgyhogy miről beszélsz kishaver?”-szöveg nem csak gyermeteg és bicskanyitogató, de jó eséllyel kontraproduktív is egy baloldalinak elkönyvelt politikus szájából. Körülbelül Lázár János méltán sokat szapult szavaival analóg: “Akinek nincs semmije, az annyit is ér” – bölcselt a vezető fideszes még 2011-ben..
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.