2017. március 12., vasárnap

KORRUPCIÓINFO: COPY-PASTE PROJEKTEKRE MENTEK AZ EU-S SZÁZMILLIÓK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Vágó Gábor
2017.03.10.


Ugyanolyan projektekre fizettek ki százmilliókat a Mengyi “Voldemort” Roland közeli cégeknek a Csongrád-Cece-Lajoskomárom EU-forrás Bermuda-háromszögben. A feltűnő egyezések rendszerhibákat mutatnak.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke eheti korrupcióinfóján bemutatta, hogy miként mennek az EU-s források olyan projektekre meghívásos pályázatokon keresztül, ahol ugyanazok a beszállítók.

A TÁMOP 6.1.2-11/3 számú “Egészséges életmódra nevelő és szemléletformáló életmódprogramok a kistérségekben” fantázianevű csomagban negyvenegy kistérség kapott pénzeket összesen hatmilliárd forint értékben. Százötvenmilliót szórtak így el projektenként.

Hadházy szerint nem lehet megmondani, hogy ebből a pénzből történt-e valós fejlesztés minden helyen, de rámutatott három olyan projektre, ahol kifejezetten kétes a társadalmi haszon.

A negyvenegy kistérségi projektből kettőnél (Lajoskomárom és Cece) a “legutolsó szögig” megegyezik minden részlet, a csongrádi kórház projektjénél pedig “csak” szinte a megszólalásig hasonlít a projekt az előző kettőre. Hadházy alapján a legfeltűnőbb a csongrádi szál, ahol a csongrádi kórház bízta meg a Megyi Roland-féle ügyben főszereplő budapesti céget egészségügyi szűrésekkel..
.  

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.