2017. március 25., szombat

KORRUPCIÓINFÓ: MŰKÖRÖMÉPÍTŐ CÉGRE BÍZTÁK A CSALÁDSEGÍTŐ PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSÁNAK ELŐKÉSZÍTÉSÉT

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Vágó Gábor
2017.03.24.


A Család-Ifjúság és Népességpolitikai Intézet EU-s forrásokkal kapcsolatos közbeszerzései hemzsegnek a gyanús kifizetésektől. A fél éve megszüntetett EMMI háttérintézmény helyébe egy másik állami tulajdonú nonprofit kft lépett, rögtön kapott is egy hatmilliárdos pályázatot egyedüli indulóként, mondta Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.

A Család-Ifjúság és Népességpolitikai Intézet (NSZCSI) is áldozatául esett a kormány tavaly szeptemberi háttérintézmény átszervezési hullámának. Hadházy Ákos LMP társelnök megvizsgálta a jogutódlással megszüntetett intézmény eddigi közbeszerzéseit és számos esetben lelt igencsak problémás kifizetésekre.

Hadházynak az a véleménye, hogy azért kellett bezárni az NSZCSI-t, amiért beszántották az uniós források fekete lyukának számító Türr István Kutatóközpontot is, hogy eltüntessék a nyomokat.

Számos uniós nagyprojektnek volt a gazdája az NSZCSI. 1624 milliós uniós támogatást vettek fel szociális szolgáltatások modernizációja, központi és területi stratégiai tervezési kapacitások megerősítése, szociálpolitikai döntések megalapozása címszóval futó projektben.

A szociális képzési rendszer modernizációját egy 5,3 milliárd forintos EU-s projektből finanszírozták. A korai életszakaszban feltárt fejlődésbeli rendellenességek, lemaradások kezeléséhez szükséges hozzáférés javítására egymilliárd forint jutott uniós kasszából...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.