2017. március 23., csütörtök

KÓSA SUNNYOG, A FIDESZ ELISMERTE: NEM SIKERÜL MEGSZÍVATNI A HEINEKENT


B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.03.22.



...Kósa Lajos folytatta a reggeli showt: visszautasította a feltételezést is, hogy a kontár kodifikáció miatt visszalépnének az egész regulázástól. Sőt! Azt is megtudhattuk a kupakok nagy ismerőjétől, hogy vörös csillag és vörös csillag közöt hatalmas a különbség. Hisz a Convers cipőgyár, avagy a San Pellegrino ásványvíz logójában szereplő öt ágú, vörös síkidom semmiképp nem összekeverendő a Heineken kommunista jelképével. Ugyanis - így Kósa, a bölcs - a sörgyár maga vette le címeréből a jelképet 1951-ben, majd tette vissza a Szovjetunió bukása után a palackokra. Tehát: ezzel elismerte a holland szemét, hogy kommunista. (A valóságban persze nem tűnt el a jelkép, csak kifehérítették, talán épp azért, mert Moszkva sajátította ki a jelképet, márpedig akkoriban ez nem tett jót a brandnek.)

A mélyütést a törvénynek és Kósának a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs vitte be délután, amikor közölte: ősz előtt semmiképp nem foglalkoznak a jogszabállyal. (Addigra pedig úgyis elfelejti mindenki - tesszük hozzá mi.) Hidvéghi annyit még megtett, hogy tovább pontosított a célon: a Heineken nem élhet vissza a hatalmával Magyarországon. Az sajnos nem derült ki, milyen hatalommal is rendelkezik a sörgyár, amivel miként is élne vissza. Hisz aki épp most visszaél, az a Fidesz, a kormány és a törvénygyára.

Akár szórakoztató is lehetne, ha mindezt a zártosztály nyílt napján rendezett előadásban tekinthetnénk meg. Azonban ez az életünk. Amelyben a kormány bármikor kinyír bárkit, aki éppen aktuálisan nem tetszik neki. Vagy legalábbis megpróbálja. Akkor is, ha éppen ugyan azt a jelképet éppen ugyan úgy használva más esetében nem csapna oda a törvény szigora. És már meg sem próbálják palástolni a céljaikat.


Mert azt gondolják, hogy bármit megtehetnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.