2017. március 31., péntek

MEGVAN, MI AZ A "MIGRÁNSBIZNISZ"

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.03.31.


Az orbáni bűnszervezet megállás nélkül migránsbizniszről beszél, ezt adták ki az agymosó központban, és ezt hajtogatja immár a bűnszervezet vezetője is. A “migránsbiznisz” eddig az emberkereskedők tarifája volt, és a NER egyik mélypontja, amikor a határon segítőket a “hálózat” és az emberkereskedők biznisze részének nevezték Soros Györggyel és az EU-val együtt.

Rejtélynek tűnt, mit neveznek ezek a gazemberek migránsbiznisznek újabban, megjelölve a biznisz nagyságát, hogy tízmilliárdokat keresnek a “migránsokon”. Ám a fidesz.hu oldalon rábukkantunk a megfejtésre, mit neveznek ők “migránsbiznisznek. Egy általunk legalábbis ismeretlen, Hidvéghi Balázs nevű senki, aki állítólag a Fidesz kommunikációs igazgatója, azt mondta, hogy “az Emberi Jogok Európai Bírósága Magyarországot elítélő, a józan ésszel és a jogérzékkel is szembe menő döntése leleplezi, hogy a Soros-féle migránsszervezetek tízmilliárdokat kereshetnek a migránsbizniszen”.

A logika alapja az, hogy a strasbourgi ítélet Magyarországot megbüntette, mert elutasította két “bevándorló” kérelmét. Először is tisztázzuk, hogy nem két “bevándorló”, hanem két menekült kérelméről volt szó, az ítélet pedig jogszerű, mert a magyar eljárás megsértette a Európai Emberi Jogok Egyezménye 5. cikkelyének első és negyedik paragrafusát, amelyek a szabadságról és a biztonsághoz való jogról rendelkeznek. A röszkei elszállásolás fogva tartásnak minősül, Magyarország anélkül fosztotta meg őket a szabadságuktól, hogy arról formális döntést hozott volna, illetve biztosította volna a jogorvoslat elégséges lehetőségét.

És most jön, mi a “migránsbiznisz”: azt mondja Hidvéghi, hogy “ABSZURD ÍTÉLETEK ESETÉN MAGYARORSZÁGNAK ÖSSZESEN TÖBB MINT 40 MILLIÁRD FORINTOT KELLENE FIZETNIE A SOROS GYÖRGY ÁLTAL TÁMOGATOTT SZERVEZETEKNEK” – csupa nagy betűkkel. A biznisz az, hogy “a strasbourgi bírság azt az ítéletet hozta, hogy a két elutasított bevándorlónak fejenként 3-3 millió forint kártérítést kellene Magyarországnak fizetnie, ezen felül a Helsinki Bizottságnak még további 2,7 millió forintot perköltség címén”. Ez a 2,7 millió perköltség a “migránsbiznisz”.

Ezek a bűnözők ugyanis kiszámították, hogy amennyi jogsértést elkövettek, ha mindenki perel, akkor “a Soros-féle szervezetek 10 milliárdokat kereshetnek a migránsbizniszen”. Magyarország az elmúlt időszakban 10 ezer bevándorlási kérelmet utasított el, és másik 5 ezer esetben került sor őrizetbe vételre vagy idegenrendészeti eljárásra. Hozzátette: további hasonlóan abszurd ítéletek esetén Magyarországnak összesen több mint 40 milliárd forintot kellene fizetnie a Soros György által támogatott szervezeteknek.

Ez lenne hát a “migránsbiznisz”. Csakhogy a tökfejű azt nem teszi hozzá, hogy az általuk “migránsbiznisznek” nevezett perköltségért egyrészt megdolgoznak, másrészt ők idézik elő a jogsértéseikkel. Ha betartanák a törvényeket, nem lenne “migránsbiznisz”, ha egyáltalán ez az lenne, de nem az. Így viszont a csavaros orbáni logikával az Orbán-rezsim a ‘hálózat’ része, az emberkereskedelem résztvevője, nélkülük nem lenne “migránsbiznisz” sem.

A leleplezés abban áll, hogy nem a bevándorlók kértek segítséget a Helsinki Bizottságtól, hanem fordítva történt. A Helsinki Bizottság kereste meg ezeket az embereket, használta fel őket “cinikus módon” arra, hogy Magyarországot megtámadja az európai fórumon. A Helsinki Bizottság az ítélet tanúsága szerint egy jogsértés miatt perelt és nyújtott egy jogi védelmet. A strasbourgi bíróság erre van, hogy az állami döntések és ítéletek ellen lehet fellebbezni. Ha egy megítélt perköltség “biznisz”, akkor minden peres eljárás egy biznisz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.