2017. március 4., szombat

MINTHA A SEGGÉBŐL RÁNGATTA VOLNA ELŐ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H.A.
2017.03.04.


Tegnap óta hivatalosan is tudjuk Mészáros Lölöről – akit a Fidesz komplett gépezete igyekezett letagadni (najó, azt nem mondták, hogy nem is ismerik) a Népszabadság egyik napról a másikra történt kivégzése idején tavaly októberben -, hogy az arrogáns hazudozás dacára mégiscsak az ő kezében összpontosul a nem létező magyar médiapiac mostmár igen tekintélyes szelete. Nyílt beismerés, bele a pofánkba: a disznótenyésztő, iskolázatlan tahó a nemzet üzletembere lett, aki névleg a fideszes médiabirodalom felett is tulajdonjogot gyakorol.

Mindeközben, ahogy a nem kormánypropagandát toló, nem baráti média egyre kisebb területre szorul vissza, úgy növekszik egyre inkább a hatalom arroganciája a még mindig kérdezni merészelő újságírók irányába. Azt leszámítva, hogy a kormányinfónak nevezett tudományos-fantasztikus másfél személyes show keretében a mindenhez is értő öltönyös-nyakkendős bullshit-generátor hetente egyszer mímel valamiféle párbeszédet a sajtóval, a kormánypárt minden szinten, mindenhol igyekszik ellehetetleníteni a sikerpropagandán túli disznóságok feltárásában érdekelt médiamunkásokat.

Ennek a lázas igyekezetnek az egyik legmarkánsabb megtestesítője a teljesen félelmetes személyiségtorzuláson átesett, állandóan frusztrált házmester, aki tavaly szinte egész évben azzal szórakozott, hogy a fideszes kifizetési listákon számon tartott, felszopómunkát végző újságírók kivételével mindenki mást orrba-szájba kitiltott a parlamentből. Amely intézmény elnöki székéről úgy gondolja, hogy azt ő lottón nyerte, ezért azt csinál abban ülve, amit akar. Néha azért összekeveri a szezont valami mással, volt rá példa, hogy az ellenzéki elhajlással aligha megvádolható Mandiner újságírójának rúgta le szinte a fejét, mert az bátorkodott megérdeklődni tőle (azon a néhány talpalatnyi méteren, ahol még törvényesen és szabályosan lehet kérdezni!), hogy milyen hatással van szereptévesztésben vergődő személyiségére a hatalom.

Kövér László tavalyi lánctalpas hatalomgyakorlási mutatványának csúcspontja volt, amikor egy komplett szerkesztőséget (444) tiltott ki az ország egyre inkább lejáratott házából, és a tavaszi ülésszak startja ellenére sem engedte őket vissza. Ugyanígy járt az RTL Klub egyik riportere is. Tegnap a teljes államvezetés szigetszentmiklósi parádéja alkalmából az érintettek próbálták megérdeklődni a járás közben ezúttal nagyvonalúan és leereszkedően válaszolni is hajlandó fiatal demokratától, hogy mégis őnagysága szerint mi kell ahhoz, hogy méltóztasson újra lehetővé tenni számukra a munkavégzést:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.