2017. március 19., vasárnap

MOST AKKOR MÉGSEM LESZ PLUSZ EGY OSZTÁLY - 11. HETI HÍRÖSSZEFOGLALÓNK

ÁTLÁTSZÓ OKTATÁS BLOG
Szerző: Kis György Márk
2017.03.19.


Visszakozott a kormány a kilencedik általános iskolai osztály bevezetésével kapcsolatban, és Lego-robotokkal próbálhatják meg felzárkóztatni a leszakadó diákokat. 11. heti hírösszefoglalónk.


Ezeket mindenképp olvasd el:

Mégsem lesz egyhamar kilencosztályos az általános iskola
A nagy csinnadrattával bejelentett előkészítő osztályról még a kormányon belül sincs egyetértés. Az óvoda és iskola közti átmenetet elősegítő plusz egy évről még legalább három évig csak feltételes módban lehet csak beszélni Lázár János szerint. (444)

Legóval oktathatják a diákjainkat
A Lego által kifejlesztett, gyakorlati problémamegoldásra fókuszáló új rendszer bevezetésére pályázhatnak majd magyar iskolák. Rétvári Bence államtitkár szerint a program különösen hatékony felzárkóztatási szempontból. (Index)

Megkapó riport egy külföldre készülő roma diákkal
A Pannonhalmi Bencés Gimnázium egyetlen roma tanulójával készített riportot az Abcúg. Ötvös István a mélyszegénységből jutott el odáig, hogy Párizsba költözésen gondolkodhat. (Abcúg)

Ha van még időd:

Az általános iskolai tanárok körében az országos szint duplája az öngyilkosságok aránya.
Az Angliában készült kutatás alsósokat tanítani az egyik legstresszesebb munkakör az öngyilkossági mutatók alapján. (Independent)

Pukli István pártot alapított. A tanártüntetések központi alakja, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója polgári pártot alapít. (Index)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.