2017. március 11., szombat

MOST MÉG MENTHETŐ MAGYARORSZÁG BECSÜLETE

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.03.11.


Egyre több jel utal arra, hogy a déli határnál magyar katonák, rendőrök, határvadászok embereket vertek, sőt, még kínzásnak beillő történetekről is szólnak hírek. Ilyesmiről régóta keringtek pletykák, sőt, az Amnesty International, vagy a Human Rights Watch korábban figyelmeztetett is hasonló esetekre. Most előbb egy svéd lap és az Orvosok Határok Nélkül jelezte, hogy tömeges jelenségről van szó, majd az ügyészség a Magyar Nemzet kérdésére adott válaszából derült ki, ők is tudnak ilyen esetekről, legújabban pedig az Index forgatott bántalmazott menedékkérőkkel a határnál.

Tudom, hogy ez nem lesz egy népszerű írás. Tudom, hogy megkapom majd egyesektől, hogy hazaáruló vagyok, libsi, soros-ügynök, jönnek majd a szokásos szólamok. De ez nem érdekel. Ez becsület kérdése, és nem az én becsületemé, hanem az egész országé.

Nem szeretném, ha kiderülne, de még kevésbé szeretném, ha eltusolnánk, ha a társadalom nem nézne szembe azzal, hogy embereket vernek magyar emberek a határon, még kevésbé, ha kiderülne, ezek az emberek a magyar állami erőszakszervezetek tagjai, esetleg az, hogy a feletteseik, vagy a magyar kormány tagjai tudtak ilyen akciókról.

Ebben a kérdésben nincs helye vitának. Lehet vitatkozni arról, hogy kell-e határkerítés, mit tesz a retorika, amit a kormány bevet a menekültválság kezdete óta, elfogadhatóak-e a jogszabályok, amiket a Fidesz hozott.

De arról nem lehet vita, hogy ha a magyar erőszakszervezeteket bűncselekményekkel vádolják, azt ki kell vizsgálni, a felelősöket meg kell büntetni, a feladatokat megfelelően ellátni képtelen egyéneket le kell szerelni.

Vizsgálatnak kell indulnia, méghozzá pártatlannak. Pontosan azért kell vizsgálat, hogy ez a szégyenfolt ne maradjon rajta az egész országon, és ne maradjon rajta azokon a rendőrökön, katonákon, határvadászokon, akik az elemi tisztesség szabályai szerint végzik a dolgukat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.