2017. március 13., hétfő

ORBÁN VIKTOR VEJÉNEK KÖRE MÁR A VÉRPLAZMA-PIACON IS OTT VAN

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Vikár Anna
2017.03.13.


A 4-es metró botrány egyetlen körözöttje mindkét politikai oldalra be volt kötve; fillérre ugyanannyit költenek egyes feladatokra a copy-paste uniós projektekben; betört Tiborcz köre a vérplazma-piacra.





Ezekről ne maradj le!

A kvótakampány utolsó 3 milliárdja is a megfelelő helyekre került (Átlátszó)

Mindenhol ott volt a 4-es metró botrány körözöttje, Terner Géza (HVG)

Csak átfolyik az önkormányzatokon az uniós forrás a látszatra sem adó cégekhez (Átlátszó)

Ha van 3 perced:


A kvótakampány utolsó 3 milliárdja is a megfelelő helyekre került
A kvótakampány csillagászati összegeit csak szakaszonként, a részletes költéseket pedig személyes betekintéssel lehetett megismerni. A kampány utolsó hónapjában, illetve a népszavazás utáni hetekben 2,9 milliárdot költött a kormány. Természetesen minden platformon a hozzá közel álló médiumoknál landolt a legtöbb pénz. A televízió esetében például 73 százalék jutott a TV2-csoportnak, de jól jártak Habonyék, az Origo, a Mediaworks és Garancsi is. (Átlátszó)

Mindenhol ott volt a 4-es metró botrány körözöttje, Terner Géza

A 4-es metró botrányos szerződései miatt mindössze egy embert köröznek. Terner Géza szabadulása után eltűnt. Bárhol lehet, vállalkozásai olyan kiterjedtek a világban, mint politikai kapcsolatai itthon. Vejével, Aczél Zoltánnal kormányokon átívelő karriert futottak be az állami nagyberuházásokban. Nemcsak az MSZP és az SZDSZ pénztárnokok nevei bukkantak fel Aczél lobbicégének dokumentumaiban, Simicska Lajossal is bizalmas volt a kapcsolatuk. (HVG)

Csak átfolyik az önkormányzatokon az uniós forrás, a látszatra sem adó cégekhez

Egyes céghálózatok rárepülnek bizonyos típusú uniós forrásokra, aztán konzorciumi partnerekként, néha szerepet cserélve felosztják maguk között a pénzt. Ez látszik az egyik egészséges életmódra nevelés projekt három, földrajzilag egyébként elkülönülő nyertesénél is. Az egyes célokra, ugyanazoknál a cégeknél elköltött összegek fillérre megegyeznek. Szinte lehetetlen elképzelni, hogy ezek a cégek ne lennének jelen már a pályázat kiírásánál. (Átlátszó)

A Quaestor-károsultak szerint felmerül a pénzügyi felügyelet felelőssége
Két éve robbant a Quaestor botrányt. A károsultak csütörtöki tüntetése után képviselőjük arról beszélt, hogy ha a pénzügyi felügyelet a 2009-es lelepleződéskor keményebben lép fel, akkor most 90 százalékkal kisebb lenne a kár. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a vád csak az eltűnt összeg egy kisebb részét érinti és ma sem tudni, kinél kamatozik a többi. Közben a károsultak átlagosan az elveszett pénzük negyedét kapták vissza. (ATV)

Csökkent a vérplazma adási kedv, miután megérkezett Tiborcz üzleti köre

Tavaly egy egészségügyi saláta-rendeletben maximalizálták mennyi pénzt kaphatnak a vérplazma donorok. Így növekedett a haszon a vérplazma gyűjtésével és gyógyszeripari értékesítésével foglalkozó cégeknél. Ez egy szűk, gyakorlatilag hat szereplős piac. Az egyik új belépő a Tiborcz István üzleti körébe tartozó, dinamikusan fejlődő Plasma Expert Kft. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Közel 6 milliárd forintba, a tervezett összeg kétszeresébe kerülnek majd a vizes vb szállodaköltségei. Az örző-védő feladatokat pedig a Fidesz rendezvényeit gyakran biztosító Valton látja majd el. (Átlátszó, 24)

A nemrég elhunyt Pharaon terveit, miszerint a seregélyesi kastélyt luxus vadászkastély-hotellé alakítja át, már csak egy új vevő valósíthatja meg. A helyiek szerint Tiborcz István lesz az. (444)

A kormány nagyon szeretné, ha a tao-pénzek nem számítanának közpénznek
. Tavaly adótitokká is minősítették, de a bíróság most újabb adatperben mondta ki, hogy bizony közpénzről van szó. (Magyar Narancs)

Csak pénzért mondaná meg a Nemzetgazdasági Minisztérium,
hova utazott közpénzen Matolcsy minisztersége idején, például az akkor szintén ott dolgozó barátnőjével. (RTL Klub)

Januárban 18 millió forintot kapott a Századvég
, hogy feltérképezze, hogyan lehetne uniós forrásból finanszírozni a budapesti olimpiához szükséges infrastrukturális fejlesztéseket. (Átlátszó)

Simonka György képviselői fizetésének csak töredékét veheti fe
l, ugyanis több végrehajtás-kérő is vár rá. Vagyonnyilatkozatában 85,9 millió forint kezesség miatti fizetési kötelezettség szerepel. (Blikk)

A New Land Media nyert az MNB 450 millió forintos kommunikációs tenderén. A cég tulajdonosa Balásy Gyula, akinek másik cége tervezte a gyűlöletkampány plakátjait. (Napi)

A nem éppen a rendszer lebontásával sikereket elérő Stefka István
nemcsak az ‘56-os emlékév keretében kapott támogatásokat, a Gulág-emlékbizottság pályázati keretéből is jutott neki. (Átlátszó)

A jegybank eladja az Eiffel Palace-t,
amit még 2014-ben vett meg a piaci ár másfélszereséért az Eiffel Palace Kft.-től, ami mögött részben egy offshore hátterű társaság állt. (Népszava)

A kecskeméti polgármester lazán lesöpörte egy helyi vállalkozó
a város gazdálkodásának átláthatóvá tételére tett javaslatait, mondván fontos, hogy az önkormányzat külső befolyástól mentesen dolgozhasson. (Magyar Narancs)

Egy civilek által tető alá hozott oldal megmutatja, mire megy el közel 300 milliárd euró uniós támogatás. (K-Monitor)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.