2017. március 2., csütörtök

PINTÉR SÁNDOR SOHA NEM KAPOTT KENŐPÉNZT SZEMJON MOGILJEVICS OROSZ KERESZTAPÁTÓL

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2017.03.02.


„Az a kérdés pedig, hogy vettem-e át pénzt Magiljevicstől vagy bármely, Magiljevics képviseletében eljáró személytől, önmagában is sértő” – ezt válaszolta kedden Pintér Sándor belügyminiszter Hadházy Ákos és Szél Bernadett LMP-s képviselők kérdéseire, amelyek Dietmar Clodo nagy vihart kavart állításaival szembesítették. Mi eközben tovább fejtegettük a szálakat, és arra jutottunk, Szemjon Mogiljevicset és csapatát gyakorlatilag védelmébe vette a magyar állam a kilencvenes években. Bónuszként eddig nem publikált kapcsolati szálra bukkantunk Pintér és Clodo között is.

Előzmények

Az orosz Insider hírportál szerint Orbán Viktort a Kreml úgynevezett kompromattal tarthatja sakkban. Az orosz cikket Jürgen Roth német író tavaly megjelent könyve inspirálta, amelyben Dietmar Clodo egykori „bombagyáros” arról beszélt, hogy az 1990-es években Szemjon Mogiljevics orosz maffiózó megbízásából kenőpénzeket adott át mások mellett Pintér Sándornak, sőt Orbán Viktornak is, és ezeket a pénzátadásokat megbízója kívánságának megfelelően videóra is vette.

Az Insider szerint ezek a videók Mogiljevicstől az orosz hírszerzéshez kerülhettek. Roth könyvének vonatkozó fejezetét az Átlátszó lefordította és közzétette, majd hátteret is adtunk hozzá a játszó figurák bemutatásával:

Jürgen Roth: Pintér Sándor titka

Orbán Viktor, a német bombagyáros és az orosz maffiafőnök – változatok egy kompromatra

Felerősödtek a kritikák a magyar és a nemzetközi nyilvánosságban is Orbán Viktor magyar miniszterelnök Kreml-barát politikai fordulatát illetően. Pedig az, ami a hivatalos és informális politikában most tapasztalható, tárgyilagos távolságtartásnak tűnik a kilencvenes évekhez képest. Akkor ugyanis a magyar hatóságok minimum szemhunyása, de inkább asszisztenciája mellett a komplett orosz szervezett bűnözés szabadon üzletelhetett Budapesten. Szemjon Mogiljevics sztorija az iskolapélda.

A Magyarországon bombagyárosként hírhedtté vált Dietmar Clodo több helyen, névvel említve a főszereplőket elmondta a saját változatát. E szerint a vele remek kapcsolatot ápoló Mogiljevics a kilencvenes évek elején márkamilliókkal tömött táskákat küldött vele korrupt magyar politikusoknak és rendőri vezetőknek, köztük Orbánnak is. Az átadásról rejtett kamerával felvétel készült „Szeva bácsi” utasítására...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.